Лидия Делирадева:

Милен Цветков (лека му пръст!) не е „загинал” при катастрофа, а е бил УБИТ. Защото няма как иначе да нарека смърт, причинена от 22-годишен дрогиран младеж (както съобщава Нова тв).
Въпросите, които трябва да зададем в този момент са:

- Какво търси дрогиран на пътя с джип?
- Кой купи на 22-годишния джипа?
- Работи ли нещо 22-годишният или мама и тате подаряват джип на дрогираното синче?
- Кои са мама и тате?
- Знаят ли мама и тате, че синчето се дрогира и ако знаят, защо му купуват джип, а не лечение?
- Купували ли са мама и тате книги на детето си или са инвестирали в джипове?
- Откъде младежът се е снабдил с наркотиците?
- Защо в държавата ни свободно можеш да си купиш наркотици?
- Кой е продавачът, продал дрогата на момчето и ще бъде ли заловен и осъден?
- Приели ли сме вече за нормално дрогирани и пияни да са на всяка крачка?
- Quo vadis, domine?"
P. S. Царство му небесно на Милен! Дано разследването на ПТП отговори поне на един от поставените въпроси, но аз се съмнявам, че това ще стане. Но съм сигурен, че всеки един от нас би могъл да е на мястото на загиналия Милен, без значение е дали е журналист, полицай, чиновник, едноличен търговец, банкер и т. н.

Любо Кольовски:

АЗ УБИХ МИЛЕН ЦВЕТКОВ!
Аз го убих, защото знаех, че копеленцата на 22 години карат джипове за по 200-300 хил. лв. и се дрогират, но не направих нищо, за да спра копеленцета и техните родители, които им купуват джиповете и им дават кинти, за да си пазаруват дрога.
Аз убих Милен, когато обираха КТБ.
Аз убих Милен, когато СИК и ВИС се стреляха и пребиваха хората по улиците, обаче си траех, защото ме беше страх да не ме пребият.
Аз убих Милен, когато СИК и ВИС пратиха бандитите си в парламента и си направиха правителство, а аз си траех.
Аз убих Милен, когато пладнешките разбойници разграбиха България и я съсипаха.
Аз убих Милен, когато убиваха Левски, Ботев, Алеко, Гео, Вапцаров, Йосиф Хербст, Никола Петков, Трифон Кунев, Георги Марков...
Аз убих Милен, докато ти гледаше безучастно как убивам Милен. Всички бяхте там. И нищо не казахте! Кръгом и марш към бездната! И си останете вкъщи!

Миролюба Бенатова:

Това момче уби Милен. Но други го свалиха от екран. Тогава вестниците не се надпреварваха да пишат. Живият Милен не беше интересен.
Тези, които опитаха да приключат журналистическия му път след един анонс за остров, са същите, които позволиха господството на мощните коли, арогантните синчета и офшорната реалност на политическата "бедност". Ще ви гони и на сън!
Пожелавам ви да срещате въпросите на Милен непредвидено. Да ви изкача от сенките на измислените ви прикрития. Да ви гони с усмивката си. Да му искате прошка, но никога да не я получите. Защото го заслужавате. Ада на собствените си постъпки!

Атанас Семов:

Милен Цветков загина от това, което най-силно ненавиждаше: безнаказания произвол! Заради паметта му сме длъжни да го кажем ясно: в България няма власт, която реално да се бори срещу разпространението и употребата на наркотици! Продават се край всяко училище се, в хиляди заведения, на знайни за мнозина явки – и не, никой не преследва убийците…
Милен Цветков беше МНОГО СИЛЕН ЖУРНАЛИСТ! НЕПРИМИРИМ, НЕПОКОРЕН, НЕУДОБЕН! НЕСТАНДАРТЕН! НЕУМОРЕН! С много силен интелект, блестящи журналистически реакции, с бърза мисъл, динамичен, земен и глобално мислещ.
Сваляха негови предавания, гонеха го, бягаха от него – накрая го настигна един недъгав млад символ на всеобщото безнаказано безобразие…

Участвал съм много пъти в негови предавания – и винаги съм излизал от студиото му вдъхновен от добра журналистика!
Сбогом, Милене, и светла ти памет!
Ти остави пример!

Даниела Пенкова:

Искам да кажа нещо за "оръжието" на престъплението. Нещо, което, сигурна съм, никоя медия няма да се сети да изтъкне. Сега всички повтарят, че мама му е подарила джип на пишлемето. Но всъщност не тя му го е подарила, а ние. Ето защо:

1. Джипът се води на фирмата на мама. Това означава, че се отчита като фирмен разход и не се облага с корпоративен данък. 10% подарък от нас.

2. Джипът не се води лек автомобил, тъй като моделът е 6+1 места. Това означава, че на фирмата е върнат ДДС.
Още 20% подарък от нас. Всъщност това е и причината всички баровци да карат джипове - просто данъкоплатците им подаряват 20% от стойността.

3. Тъй като е фирмен автомобил, всички разходи за употребата му се отчитат като фирмени и така се приспадат 10% за тях. Тук влиза гориво, техническа поддръжка, винетка, паркинг, застраховка и автомобилен данък. Допълнително за някои от тях се приспада и ДДС. Неща, които всеки от нас плаща от джоба си. Е, за фирмения тези неща са "фирмен разход" през целия живот на автомобила.

4. Останалата стойност на автомобила е платена от фирмата. А фирмените пари са се натрупали благодарение на безсрамно ниския корпоративен данък в България. У нас той е 10%, докато в Германия е 30-33%, в Австрия е 25%, в Белгия е 29,58% и т.н. Всяка година подаряваме поне 15% печалба повече на нашите фирми, отколкото другите държави на ЕС. Защото ги обичаме и искаме синчетата на собствениците да карат джипове.

Не, не мама му е подарила джипа на това пишлеме. Ние сме му го подарили. Както сме купили и продължаваме да купуваме всички останали джипове, които виждаме по улиците. Защото никой от собствениците не си е изкарал от личните спестявания, за да си купи джип. Всеки от тях го е регистрирал на името на фирмата си и затова го плащаме ние. Винаги.

Григор Лилов:

Убиецът Кристиан Асенов Николов е рецидивист при преминаване на червено. Може да го видите в този клип и със същата кола - започвайки от 22 секунда с нарушението на 30-та секунда.
.
https://www.youtube.com/watch?v=f942N4uMKSc&feature=emb_logo
.
И фирмите на родителите му - мултмилионери са нарушители.
Например "Десислава Пешева Комерс" не е публикувала счетоводни отчети от 2009 г., (!!!) което обаче не е попречило субсидиите от ЕС да се усвояват.
.
***
Знам, че живеем в страна, където правосъдие няма - то отсъжда според богатството, според влиянието на подсъдимия и неговите роднини, приятели, съдружници, властници.
За две причинени смърти (удар в насрещното) бившият зам.министър, съдружник на братя Милен и Георги Велчеви, виден финансист и един от най-богатите хора у нас получи след 8 години разтакаване 3.5 години затвор. Засега. Защото предстои и ВКС да се произнесе.
За подобна катастрофа (неспазено предимство) също със смърт (на бебе) и ранени Лютви Местан след като скандалът утихна, си получи обратно шофьорската книжка, а в края на мин. г. наред с него изненадващо обвиняем се оказа и шофьорът на ударения от бившия депутат и изхвърлен от пътя автомобил.
.
Знам, че и законите се правят така, че да са универсално пригодени да са снизходителни към своите хора.
Например убиецът Кристиан ще отговаря по чл. 343, ал. 3, буква "в" - от 3 до 15 години.
А защо диапазонът е толкова голям - цели 12 години, като започва от 3 години. Ами защото до 3 години могат да се лежат условно- т.е. не влизаш в затвора. За наш човек - 3 години, за обикновен - много повече.
.
Предвидена е и още една хватка.
Признава си и сключва споразумение - поне една трета от предвидените години падат. Заради чисто съдебно минало му приспадат например още 2 години от исканите. Определят гаранция, плаща я и го пускат на свобода срещу мерки за неотклонение. Делото се влачи години - първа инстанция, втора инстанция, връща се от ВКС за ново разглеждане и т.н. (както в случая с Красимир Катев). Обществото забравя случилото се.
Накрая го осъждат, но допълнително приспадат мярката за неотклонение. Остават три години, които заради добро поведение ще са условни.
.
Не мисля, че има каквато и да е възпитателна роля при такова развитие на присъдата. Това е поощрение за безнаказаност!

Ивайло Мирчев:

В ето това видео можете да видите убиеца на Милен Цветков да минава отново на червено - на 30 секунда!
Видеото е на 3 месеца и е публично. Какво е направило МВР по случая?

Отговорност за смъртта на Милен Цветков носят тези, които повече от десетилетие управляват държавата. Да, да, точно така!
Това са същите, които го свалиха от ефира на Нова ТВ. След серия предавания, в които в "Часът на Милен Цветков" се обсъждаха теми, за които се мълчеше в Новините на Нова, бяха табу и в сутрешния блок, се намери и формален повод да свалят предаването му от ефир. Натискът бе оказан лично от премиера Борисов.
Милен си позволяваше да прави всякакви теми в предаването си, без значение колко са неудобни на мафиотската пасмина, която управлява - Борисов, ГЕРБ, кръговете около ДПС, Пеевски, Булгартабак. Милен канеше гости, които бяха забранени в останалите предавания, пълни с мисирки, чинно прекланящи глава пред ръководството на телевизията.
В началото на февруари 2019 г. той ми се обади и каза: "Иво, в Демократична България имате проблем. Много сте ми симпатични, хубави послания, но трябва да стигат до хората, дори и само през фейсбук…". Отговорих му: "Милене, ще сме ти признателни ако ни помогнеш, но знаеш, че сме изключително токсични, след контакт с нас няма да получиш предложение от нито една голяма телевизия…". Той очевидно бе калкулирал този риск и отговори: "Наясно съм, но така не може да продължава повече.". И приказката започна...
Последваха над 100 предавания, видеа, блиц коментари, репортажи, които разпространявахме през социалните мрежи. Брилянтен в работата си, изключително професионално отношение към всичко, непримирим…
Чухме се последно онзи ден, а си писахме 4 часа преди катастрофата. След месец трябваше да започнем нова серия репортажи "Реалността хапе" за ДБ… Да, реалността хапе. Реалността приятели е, че в България свобода на словото няма. Реалността е, че повечето добри български журналисти днес са извън големите телевизии. Реалността е, че мисирките са навсякъде, а преклонената главица е ключов фактор да си запазиш работата. Реалността е, че ако си позволиш да задаваш въпроси - столчето ти изстива.
Убийците на Милен Цветков са същите, които над 10 г. не си мърдат пръста за подобряване на пътната безопасност, същите, които свалиха Милен от екран в Нова ТВ. Това са мутрите горе, които управляват държавата!

P.S.: Името на предаването, което Милен сам си избра бе "Избери страна в битката за България"...

София опасана от КПП-та, охранявани от стотици униформени в хаос, без ясни правила. Вътре в София пълно с идиоти, каращи с изключително висока скорост. Гледам интервюта по телевизията на министъра, на гл. секретар - те и за сержанти за охраната пред някое посолство не стават.
Пълно безвремие в МВР над 10 г. Без нови стационарни камери, без правилна организация на КАТ и полиция.
Имам от 3 г. изпратени в КАТ видеа с нарушители, които още са със статут необработени, защото от всичките калинки там, не се намери един ръководител, който да електронизира КАТ и да оптимизира процеса по налагане на глоби. Писахме писма, правихме репортажи, давахме предложения как да се реформира КАТ - нулев резултат.
Синчетата на разни богаташи карат както си искат, защото знаят, че тати има връзки и ще звънне където трябва, и ще оправи нещата.
Живеем в мафиотска държава, управлявана от мутри от най-чист вид и придворни кариеристи, които извръщат глава, правейки се, че не виждат кои са тези най-отгоре. Смърт като тази на Милен е резултат от 15 г. тежка корупция в София и страната. Отгоре има една върхушка, която се вълнува да си вземе процента, комисиона, кеша от някоя обществена поръчка. Нерези, дълбоко корумпирани престъпници, до тях мълчащи, но гушещи се през високи постове в министерства и агенции, или застанали като междинно звено за поредната държавна поръчка.
Помислих си, че Милен ще тежи на съвестта на тези говеда, но няма, защото там няма съвест.
Но това не бива да бъде оставяно така. Не, не защото днес е Милен, а утре някой друг… А защото това е извън нормалното. Извън нормалното е да съществува подобно безхаберие, цинизъм, подигравка с всички, които сме част от това общество. Това не бива да бъде оставяно така!

Иван Бакалов: 

Ние журналистите имаме ужасното задължение да напишем новината и няколко прощални думи In Memoriam за свои колеги.
Новината за Милен Цветков всички я научиха. Не бързам да пиша за него, защото ме обзема яд, как го притискаха, уволняваха, местиха, кастриха и т. н., но не можаха да го смачкат. Който си е костелив орех, си пати, но не се предава. И запазва името и достойнството си.
Много неща си казахме, още много повече имаше да си казваме и все отлагахме. Ако напиша нещо сега, ще е невъздържано за отвартителната Нова тв, която така подло се държа с него, два пъти го уволни, сваляше го от екран и да не влизам в подробности. И за не по-малко отвратителната бТВ, за където продуценти го лъгаха, че може да почне, но после му обясняваха, че докато на власт е Барба Ганьос, екран няма да види.
Беше чепат и заядлив, канеше ме понакога в предаването си, защото знае какво ще кажа, и искаше да го кажа, но не ме оставяше, притискаше ме с провокативни въпроси, Всички онези удобни водещи, които всекидневно се мазнят и усукват на екрана на когото трябва - нещастници, вие няма да загинете в катастрофа, да сте живи и здрави, но не струвате и 5 ст.

Нова телевизия уволни Милен Цветков. Пак. Всъщност не го уволнили, спрели му предаването, и му предложили да стане коментатор …в предаването на Гала… Дето се вика – предложение, на което няма как да не откаже. Подигравка.
...
Свалянето на Милен Цветков от екран, който веднъж беше изгонен оттам, а после върнат и изтикан в полунощ, за да не го гледат, без съмнение е в услуга на властта.

През януари 2010 г. го махнаха от сутрешния блок като неудобен на Борисов. Лично. Това е главната причина. Борисов е отмъстителен, властен, иска да командва всичко в държавата. Като водещ на сутрешния блок Цветков си позволяваше да пита или да подава реплика, например – „Защо е десен Борисов, защото е седял отдясно на Тодор Живков ли?”
...
- това съм го писал 2018, когато го уволниха за пореден път. 

е-vestnik: Махането на Милен Цветков е в угода лично на Борисов. Каквото и да приказват

 

В „Люти чушки” на Радой Ралин и на карикатуриста Борис Димовски има епиграма със заглавие „Кадрова политика” и – „Който дрънка е за вънка”. Карикатуристът е нарисувал една камбанария, от която изхвърча камбаната. В онова соц-време критичните към властта изхвърчаха, а точно в медиите имаше критично настроени, които бяха мачкани, уволнявани, местеха ги „на друга служба”. Които бият камбаната…

Нова телевизия уволни Милен Цветков. Пак. Всъщност не го уволнили, спрели му предаването, и му предложили да стане коментатор …в предаването на Гала… Дето се вика – предложение, на което няма как да не откаже. Подигравка.

Нова тв се затвърди като

най-цензурираната и обслужваща

властта телевизия. Свалянето на Милен Цветков от екран, който веднъж беше изгонен оттам, а после върнат и изтикан в полунощ, за да не го гледат, без съмнение е в услуга на властта.

През януари 2010 г. го махнаха от сутрешния блок като неудобен на Борисов. Лично. Това е главната причина. Борисов е отмъстителен, властен, иска да командва всичко в държавата. Като водещ на сутрешния блок Цветков си позволяваше да пита или да подава реплика, например – „Защо е десен Борисов, защото е седял отдясно на Тодор Живков ли?” Честолюбивият Борисов помни и показва кого не харесва.

Малко преди да уволнят Цветков тогава, Борисов се оплака в едно предаване, че нямал никакъв медиен комфорт – „Сутрин ме почва Милен Цветков, вечер ме свършва Слави Трифонов” Спомена и съботното предаване на Мира Баджева. Всички тия водещи бяха разкарани тогава, остана само Слави Трифонов, защото Борисов нямаше толкова власт над бТВ и няма как да спре най-гледаното шоу в частна телевизия без грандиозен скандал.

Цензорите: Дидие Щосел, шеф на Нова бродкастинг груп и Силва Зурлева, член на борда на директорите, която изпълнява функциите на политкомисар. Снимки: от екрана и Петър Ганев

След като го изгониха Милен Цветков една година той води предаване онлайн, в специално направен сайт. След година го върнаха, с надежда, че му е увряла главата и ще бъде послушен. Дадоха му да води авторско предаване „Часът на Милен Цветков” в 17,30 следобед, но глава пуста не увира… Пак стана неудобен. Читателят може да изгледа видеото тук с разговор между Цветков и Борисов 2011 г., в което ще види може би един от редките случаи водещ в студио да задава неудобни въпроси на Борисов, който говори като чорбаджия, с характерен, натежал от тежка вечер, глас – виж тук (бел. ред – караницата започва след 7-ата минута, преди това е само загрявка с неудобни въпроси).

 

Тогава спираха Милен временно, после го тикнаха след полунощ, да не го гледат много хора. И там стана неудобен.

Малко преди да го изгонят сега, спряха едно от предаванията му и пуснаха запис от предишните дни. Беше анонсирал разговор по

темата за „гръцкия остров” на Борисов

Обявена като „фалшива новина”, но най-важното, че новината я направи премиерът Борисов, който изригна в Брюксел пред репортери на телевизиите, че писали за него такива неща. Никой не беше ги забелязал в слабо известен сайт, от който никой не иска да вземе новина. Премиерът я превърна в централна новина, с театрално изиграно възмущение. Сякаш да подготви почвата, че идват истински новини – за някаква къща в Барселона – които след такова шумно огласяване за остров, по аналогия също ще минат за фалшиви.

Както и да е, мина месец и Милен Цветков беше изгонен от Нова тв.
Тази телевизия става и несигурно място за работа за водещи, редактори и репортери. Ще се закотвят там само послушни, с дългосрочните договори.

Как пък у нас в една телевизия не се чу глас срещу цензура, или журналисти да се възпротивят за методи на работа, спиране на теми и събеседници. Един се обади – репортерът Васил Иванов направи скандал, като обяви, че има системна цензура в Нова тв. Спряха предаването на Слави Трифонов с него. Васил Иванов попадна на работа в „Канал 3”, свързан с Пеевски. Това стана причина да го обвинят, че всъщност извадил компромат, за да свали цената на Нова тв, да я купи Пеевски. Само че я купи чешки инвеститор, а Комисията за защита на конкуренцията провали сделката с мотиви, които няма как да издържат в съда, освен ако и на него не му наредят.

Сегашното положение в Нова тв е идеално за Борисов. Шефовете, цялата телевизия, откровено и отявлено го обслужва. Там са ексклузивните интервюта с хора, които се опитват да потушат всеки скандал или недоволство към властта. Там са удобно подбраните събеседници и теми.

Тия дни в Щатите 350 вестника надигнаха солидарно глас срещу Тръмп, че заплашва свободата на словото. А той никого не заплашва, там не уволняват заради него. Медиите се изправиха срещу него, защото Тръмп просто непрекъснато говори против тях, обвинява ги във фалшиви новини, че манипулират и т. н. И „Уолстрийт Джърнал“ (най-тиражният вестник в САЩ) се разграничи от общата позиция на вестници, каза, че така те посягат пък на свободата на словото на президента.

У нас имаме обратен проблем –

медиите са като пропагандни рупори на Борисов,

разпространяват непрекъснато лъжите и демагогията му, живеят си в хармонична симбиоза. И никой отникъде не се възпротивява, само някои сайтове си позволяват. И социалните мрежи, разбира се, макар че в тях се води война.

Новината за уволнението на Милен Цветков е от четвъртък. В петък до следобяд бърз преглед с търсачката показваше, че освен новини „Махат Милен Цветков“, „Свалят предаването на Милен Цветков“, и услужливото „Милен Цветков си тръгва от Нова тв“, не се виждаха други заглавия – нещо в медии някой да реагира възмутено.

Разбира се, жълто-кафяви сайтове си измисляха – „Милен Цветков проговори пред Пик“ – според този сайт водещият казал, че се учи да кара сърф на морето. Само пред „Пик“ и „Разкрития.ком“ е „проговорил“ Милен Цветков.

Впрочем, нелепо или не – на две места има заглавия, които издават някаква възмутена реакция – в „Аларманюз“: „Безобразието продължава, след Ани Цолова махат и Милен Цветков“, и в … „Брадва.бг“: „Петър Волгин избухна за уволнението на Милен Цветков“ (извадили са негов цитат от Фейсбук). Е, това ли са ни свободните медии?

Всъщност не са само медийните шефове на каишка в ръката на Борисов и чрез тях той кадрува задкулисно. Той си има фенове сред журналистите, лично предани водещи, редактори.

Няма нужда с Пеевски да купуват и двете големи телевизии, както говорят за тях. Те и без друго им се навеждат…

(Като приложение виж тук – предаване на Милен Цветков за досието „Буда“ на Борисов. Допуснали са темата, но задължително с поканени двама „живи заглушители“, които трябва да опазят авторитета на премиера – Коритаров говори надълго за своето досие и за Хизбула, за да запълни времето, а Колтуклиева се бие като орлица и не дава думата дори на водещия, да не се чуе нещо лошо за Борисов. Най-вероятно тези предавания ще бъдат изтрити от сайта на Нова тв, каквито случаи има).

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.