Бургаският журналист Степан Дадурян от информационния сайт „Уникон” е на 5-о място в листата с кандидати за общински съветници на местната коалиция „Ние, гражданите”. Коалицията основно е сформирана от  настоящите съветници от групата „Заедно за Бургас“ -  бизнесменът Бенчо Бенчев,  Ангел Божидаров и Тодор Ангелов.

  „Поканиха ме преди месец, приех, защото в листата има много личности, които са професионалисти в своите области. С някои от тях, като Ангел Божидаров, сме работили преди това, и винаги сме се уважавали като колеги”, заяви Степан Дадурян. Той и Ангел Божидаров бяха сред най-разпознаваемите лица както на телевизия СКАТ, така и на НФСБ, чиято младежка структура предвождаше Дадурян в миналото.

 „Харесва ми, че когато попитах как ще работи тази група в Общинския съвет, получих отговор, че няма да имаме заповеди или укази от партийни централи, било то на „Позитано” или „Раковска”. Ще бъдем ние, достатъчно авторитети има в групата. В моята работа винаги съм се стремял да взимам правилната страна за обществени въпроси. Винаги съм се стремял да работя в услуга на гражданите”, заяви Степан.

  Сред приротетите, на които той ще наблегне, ако влезе в новия Общински съвет, е сигурността в т.нар. "по-тежки райони" – кв. "Победа", ж.к. „Меден рудник” и кв. "Горно Езерово", където има ромски махали и оплаквания за шум, кражби и сбивания. Идеята, която споделят и други политически формации, е да бъдат поставени видеокамери, които да се гледат в реално време.

 „Мисля, че е добре 24 часа да има патрули в тези квартали, особено през нощта, защото всички сме получавали сигнали за шум от сватби и кръщенета и хората в съседните сгради не могат да спят”, заяви Дадурян.

 Той сподели, че негов акцент ще е и работата за развитие на районите на Бургас извън централната градска част – кварталите, както и селата, които са към общината. В програмата на Дадурян са и изграждане на специализирани паркинги за мотоциклети, тъй като в града има много мото клубове, а този на входа на Морската градина не е достатъчен.

 „Време е в града ни да има Музей на славата, посветен на известните ни имена в спорта, музиката и културата. Техните успехи и творчество заслужават да се помнят. Това са Апостол Карамитев, Георги Калоянчев, Антон Дончев, Райна Кабаиванска, олимпийският ни и световните ни шампиони по бокс, композиторът Емил Чакъров и много други имена”, каза Дадурян, който е един от застъпниците на идеята пред Операта да бъде изграден паметник на диригента.

 Дадурен също ще държи бюджетът, който Община Бургас отделя за подпомагане на спотните клубове, да бъде значително завишен и да се обърне специално внимание на индивидуалните спортове. Като своя кауза той посочи и запазването базата на стадион „Черноморец”.

 „Град като Бургас, който е с 200 000 души население, трябва да има своя стадион, а не да чака след години да бъде изграден този в „Меден рудник”, каза още кандидатът за общински съветник
 

Дадурян акцентира и на  арменската общност.

 "В момента 70-80% от арменците, които живеят в Бургас, са потомци на пострадалите от геноцида през 1915г. От много краища на сегашна Турция има хора, като идеята ни е да направим едно общо пътуване до бившите родни места и след това да издадем книга", сподели Дадурян.

 Той бе категоричен, че ако бъде избран за общински съветник, ще отделя от заплатата си като такъв за различни благтоворителни инициативи.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.