Сергей Станишев трябва да оглави листата на БСП за евроизборите, посочи Елена Йончева

„Нямам съмнение, че записът е автентичен. Не допускам, че източникът ми на информация е подал грешна информация. Имаме и документи, които го потвърждават", посочи депутат от БСП Елена Йончева за скандалния аудиозапис, изнесен от БСП в сряда, станал известен като аферата „Ало, Банов съм”.

Според записа министърът на културата Боил Банов се е опитал да спести големи суми за неустойки на фирмата-изпълнител на проекта за реконструкция на столичното Ларго.

„Този запис е направен от човек, който е присъствал на тези разговори. Ние имаме защитен свидетел, има свещено право да не го разкриваме. Той ще даде показания. Аз няма да го издам. Прави се опит да се обсъжда личността на свидетеля. Свидетелят няма значение какъв е, единственото важно е истина ли е информацията, която се поднася. Ние сме провели много голяма работа с документи. Не може да ме е подвел, защото разполагаме с документи. В записа ние чуваме как г-н Банов говори, че трябва да се спре строителството по независими от строителя причини, за да не започне дело и да не бъдат взети тези 700 хил. Лева”, обясни Елена Йончева.

В понеделник официално сигналът ще бъде внесен в ОЛАФ и специализираната прокуратура, съобщи още Елена Йончева.

„Предоставих всички данни, които са ми известни в прокуратурата преди 2 дни. В понеделник внасяме в ОЛАФ и специализираната прокуратурата всички записи и данни", уточни тя.

„Ало, Банов съм" е продължение на „Ало, Ваньо". Това е модел на управление. Няма чувство за справедливост в тази държава",  разкри Йончева в предаването „Тази неделя” по bTV.

„Записът, който трае 17 минути, показва не само няколко фрази, а дълъг разговор, в който се заявява, че трябва едни 700 000 хиляди лева да се спестят", каза още тя.

Министерството на културата  съди фирмата за нещо съвършено различно, посочи още Елена Йончева.

„Това, което говорят от Вежди Рашидов и Боил Банов, че Министерството на културата е започнало съдебен процес, става въпрос за друг период - това е след 20 януари 2016 г., след като изтича анекса на договора. Не е Министерството на културата инициатор на този съдебен процес срещу строителя. Говорим за фалшификация, става въпрос за истински разговор, това прокуратурата няма как да не докаже", каза още Йончева.  

Тя показа становище на Агенцията за обществени поръчки от 8 декември 2015 г. и обясни, че в него се говори, че има два Акт 10. „След една година има доклад на АДФИ - от 9.11.2016. Там виждаме, че актовете за 2015 г. не са два, а пет. Тоест, дописани са три акта за общо  33 дни - точно както дава указания г-н Банов".  

Не са водени разговори с мен да бъда водач на листата на БСП за евровота, съобщи Елена Йончева. „Смятам, че Сергей Станишев трябва да води листата, но това не зависи от мен. С него се чуваме по няколко пъти в годината и говорим предимно за децата”, допълни тя

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.