Очаква се в петък, 24 септември, евродепутатите да дадат пресконференция в представителството на ЕП в София

Представители на Комисията на Европейския парламент по граждански свободи, правосъдие и вътрешни работи пристигат утре на двудневна визита у нас, за да добият на място впечатления за свободата на медиите и състоянието на корупцията, съобщава кореспондентът на БТА в Брюксел.

В България ще дойдат евродепутатите София ин'т Велд ("Обнови Европа"), Елена Йончева (Социалисти и демократи), Клеър Дейли (Левите), Владимир Билчик (Европейска народна партия), Анализа Тардино (Идентичност и демокрация), Патрик Яки (Европейски консерватори и реформатори), Сергей Лагодински (Зелени). Посещението е част от обща визита за оценка на върховенството на закона, която включва и Словакия, където на фокус са свободата на медиите и защитата на журналистите след убийствата на Ян Куциак и Мартина Кушнирова, както и реформата на съдебната система.

В България са предвидени срещи с представители на организации на гражданското общество, с висши държавни и правителствени служители, с омбудсмана и главния прокурор, става ясно от съобщение на Комисията по граждански свободи на ЕП.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.