Иван Бакалов:

Отвращението от Борисов има много лица. Протестиращите са различни, а всеки опит да ги противопоставят - едни имали право, били по-автентични, а други не - това е косвена подкрепа за Борисов.
И подкрепата за Борисов има много лица - ама кой ще дойде, ама ще дойдат комунистите, ама сега не е време, я ги виж тия протестиращи и т. н. Това е явна защита на Борисов на власт. Какви ли не мислители се изказаха в тоя дух - Михаил Неделчев, Харалани, Харизани, Огнянминчевци, професорки и професори, и т. н.
Борисов трябва да си ходи, той е срам и обида за всеки българин да ни представлява като държава. Щом някои намират за неправилно протести да му искат оставката, те са неговите крепители, те също са срам за нацията.
Като всички онези плужеци около Тодор Живков навремето. Тато поне ухажваше интелигенцията, имаше приятелски кръг от писатели, учени. Сегашния има кръг от калинки и простаци, а всичколозите за какво му целуват задника само може да се предполага.

Явор Дачков: 

Борисов сам каза, защо сменя трима ключови министри: Горанов, защото е допуснал ощетяването на хазната със 700 млн. лева от хазарта, Младен Маринов, защото е допуснал неоправдано полицейско насилие по време на протестите в София и Росенец, Караниколов за големи нередности в министерството на икономиката. При такива огромни провинения се питам къде е отговорността на самия премиер? Само за едно от тях е нормално цялото правителство да си подаде оставката, а Борисов да изчезне завинаги от политиката. Предложенията за нови министри са смехотворни - някакви калинки, забърсани от кулоарите на министерски съвет. Особено нелепо е да слагат секретарката на Валери Симеонов, която не разбира нищо от нищо за министър на туризма, който в момента е в колапс. Това показва тотална незаинтересованост за стабилността, както я представят управляващите, а панически опит да се закрепят още няколко месеца във властта. Абсурд. Добрата новина е, че Костадин Ангелов изгоря. Шефът на Александровска болница, който направи най-арогантните изказвания по време на епидемията за трупове и прочие и който се мазнеше по отвратителен начин на Борисов става здравен министър. Добрата новина е, че няма да стане ректор на Медицинския университет, какъвто беше плана за него, а ще изгори като министър за един ден в разкапано правителство. Предложението на Борисов, Валери Сименов и Красимир Каракачанов за нов кабинет е напълно несъстоятелно и показва, че нямат никаква идея какво ще правят в управлението до март, освен да оцеляват. Незабавна оставка и предсрочни избори. Това е единственият изход. После арест на Борисов и съд!

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.