Къде са журналистическата общност, СБЖ, т.нар. големи телевизии и БНР, а и Свободна Европа, с позиция по казуса с Елена Йончева?, пита във Фейсбук журналистът Кармелита Тонева.

Бухалката удари едно от ярките имена в съвременната журналистика /който се съмнява нека направи филмите, които тя направи/. Та къде е позицията на призваните да търсят истината и да задават неудобните въпроси и да ровят в ла@ната на онези, които държат и "хляба и ножа"? 
С мълчанието смазвате машината за репресии и невероятното днес, утре ще почука на вратата ви като грозна реалност. Разправата с журналист винаги, а особено в този случай, дори не е предупреждение, вече е скопяване на гилдията, завършва коментарът на Тонева.

Журналистът Елена Йончева, която към момента е депутат от гражданската квота на БСП, се сдоби с обвинение от прокуратурата за пране на пари от фалиралата банка КТБ.

Ето как коментира случващото се Йончева:

Обвинението, че работейки в периода 2012-2014 г в Тв7 съм била финансирана по престъпен начин, е абсурдно. Това е периодът, в който заснех поредица от документални филми за войната в Сирия и действията на ислямистките организации в Алепо, за Турция и пълзящата ислямизация, за Украйна и началото на гражданската война. Филмите са излъчени, а техниката за тяхното заснемане и монтаж, както и за репортажите в пряк ефир, е налична.
Правителството и Б. Борисов започнаха да използуват създадената и контролирана от тях Специализирана прокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници. Опитват се да смажат тези, които показват как Шайката - тази организирана престъпна група, разграбва България. Това няма да ни спре.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.