От МВР се притесняват, че в София може да има блокада на кръстовища към 18:00 – 19:00 часа, но за това е виновен наглият министър-председател Бойко Борисов, който не иска да подава оставка, а не справедливо протестиращите български граждани, отстояващи демократичните принципи и върховенството на закона.

По повод появили се информации, че днес отново се планират блокади на кръстовища в столицата, но в по-ранни часове, комисар Тони Тодоров , заместник-началник на отдел „Охранителна полиция“ към СДВР коментира:

„Това наистина е притеснително, защото знаете какъв е трафикът от 18-19 часа в столицата. Ще изградим някаква стратегия, поне да бъдем толкова подготвени, че наистина да запазим нормалното придвижване на хората, които не са взели участие в протеста. Това блокиране на големите кръстовища причинява огромни неудобства на хората, които се прибират с автомобилите си. Призоваваме за пореден път протестиращите да бъдат малко по-разумни и, ако може, да се съобразят с останалите хора.“

Блокадите на кръстовища е част от 15-дневните протести в столицата София, както и в редица други градове в България и чужбина, на които се искат оствките на премиера на България Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Причините са корупция, злоупотреба с власт, потъпкване върховенството на закона, кражби от еврофондове, скандални записи, видеа и снимки с министър-председателя, пълните му шкафчета с пачки по 500 евро и кюлчета злато, както и редица други нередности, които изпълват състави на престъплнения.

Българските граждани определят настоящото управление и прокуратура като мафиотски и искат отстраняването на техните представители. Обявено е и гражданско неподчинение, а ако полицаите имат някакви тревоги, свързани с блокирането на кръстовища в София, то нека се обърнат към главния прокурор и премиера и също да поискат оставки им, за да бъде туширано напрежението.

Протестът в София започна. Гражданите се събират на Фонтана пред Президенството. Ето какво пише и в организираното за днес събитие във Фейсбук:

"МУТРИ - ВЪН!!! Ден 15-ти от протестите. Отново сме тук със сборен пункт Фонтана, за да отидем пред Министерски Съвет, със следните искания:

1. Оставка на Борисов и Гешев
2. Електронно и дистанционно гласуване
3. Велико Народно събрание за промяна в Конституцията

Елате с нас! Заедно можем."

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.