Срути се част от ”Великата българска ограда” до Малко Търново, гласи заглавие на Фрог нюз, под което разкриват за срутване на част от скъпоструващата ограда край Малко Търново. Тази информация са я получили от източници на МВР, а снимката, с която разполагат и е от 4 декември т. г. доказва, че съоръжението е напълно унищожено и не изпълнява възпиращи функции. На снимката се вижда и стълба, което предполага, че събарянето на съоръжението може да се е случило и при нелегалното преминаване на мигранти.

Не е тайна, че именно от там влизат голяма част от мигрантите.  До този момент управляващите пазят пълно мълчание за възникналия проблем. На снимката се вижда и паднала стълба. Предполага се, че тя е използвана при нелегалното преминаване на хора през границата на България.  Главният прокурор Сотир Цацаров наскоро разкри в „Шоуто на Слави“, че ДАНС и АДФИ са извършили проверка за цената, на който е построена оградата. Изводите на ведомствата са, че има реално завишени цени. Обясни, че в момента се извършва допълнителна проверка и ако изводите на ДАНС се потвърдят, ще бъдат повдигнати обвинения.

Бившият вицепремиер Валери Симеонов заяви на 8 юни 2017 година на заседание на МС: България трябва да се гордее с най-стабилната ограда в целия ЕС, която спокойно може да бъде наречена Великата българска стена.

Преди около година журналистката Елена Йончева показа снимки, от които се видя, че отново в района на Малко Търново предпазното съоръжение е разрушено. Валери Сименово обвини Йончева в лъжа.  Малко след това парламентът гласува закон, с който забрани достъпа до оградата, вкарвайки я в списъка но стратегическите обекти от значение за националната сигурност. За всички бе ясно, че това се прави, за да не може журналисти да заснемат и  разкриват проблемите с оградата.

Според наши източници проверката на оградата в АДФИ преминава под зоркият контрол на прокуратурата. Тя приключва в края на 2017 година. Странно е защо главният прокурор Сотир Цацаров  едва сега огласи проблема, след като неговите подчинени държавни обвинители още преди една година са били наясно с него? За информация на читателите  ни  финансовите инспектори били разделени на три екипа за разследване на оградата, като прокуратурата давала зор за нейното финализиране.  Съответно тогава са  изготвени и три доклада, отново предоставени на обвинителите.

Депутатът на БСП Николай Цонков съобщава със снимки във Фейсбук, че на 4 декември 2018 г. е паднала оградата на 12-ти километър от Малко Търново, в местността “Дълбокия дол“.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.