Българите са в неведение за заводите, които премиерът Бойко Борисов твърди, че открива всеки ден, показва проучване на агенция "Тренд", проведено от 2 до 10 юни сред 1010 българи над 18 г. и финансирано от Германо-българската индустриално-търговска камара.

Едва 2% от тях са чували за открит нов завод през последния месец, 9% знаят за нова производствена мощност, открита през последната година, а 60% изобщо не могат да си спомнят кога за последно са чували такава новина.

Проучването трябва да е голямо разочарование за премиера, който тези дни заяви в Пещера, че "всеки ден, през ден се откриват заводи. Затова, въпреки че Европа е в рецесия, ние държим над 3% ръст на икономиката.

42 на сто от запитаните смятат, че няма добри възможности за реализация в производствени предприятия у нас, а малко под една трета са на обратното мнение. Единствено при хората с висше образование делът на посочващите, че има добри възможности, е по-висок от тези на обратното мнение. Близо 40% от българите смятат, че у нас може да се прави успешен бизнес, докато 34% споделят противоположното мнение. Почти половината от анкетираните (49%) не смятат, че българската икономика се развива в правилна посока.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.