Правителството няма да подаде оставка след евроизборите напролет, ако резултатите от тях класират ГЕРБ като втора политическа сила в България. Борисов знае, че при излизане от изпълнителната власт, връщане за четвърти път няма да има.

ГЕРБ ще държат здраво властовия кокал заради местния вот - за кметове и общински съветници, по две причини: 

1. От партията на Бойко Борисов са наясно, че този път президентът Румен Радев (с когото са в открита война) ще бъде безкомпромисен при съставянето на служебен кабинет и ще изиска от него пълна ревизия на държавните и общинските поръчки, асфалтите, оперативните програми с европейско финансиране. От своя страна тези действия ще предначертаят загубата за ГЕРБ на местните избори.

2. Много е вероятно, дори и ГЕРБ да не са първа политическа сила след изборите за ЕП, когато слечелят най-много места на местния вот, да кажат: "БСП може и да има с един евродепутат повече от ГЕРБ, но ние спечелихме местните избори, вижте колко кметове и съветници имаме по места! Хората ни избраха, доволни са от нашите политики на местно ниво и няма никакво основание правителството да подава оставка."

Въпреки че БСП е най-голямата парламентарно представена опозиционна партия, на местно ниво е все още политическо джудже, чийто глас рядко се чува.

А избори се печелят чрез Общините и кметовете.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.