Брюксел налага санкции на "Турски поток" и фирмите, участващи в строежа с евросредства, след сигнал на БОЕЦ, съобщават от гражданското сдружение.

Вчера (21.12.2020) от ЕК – Генерална дирекция „Енергетика“ ни уведомиха, че спрямо посочените от нас фирми, участници в строежа на „Турски поток“ с техника закупена с европейски средства, е започнала проверка. Цялата програма „Конкурентноспособност“ е прекратена с наложени 100% санкции за българската държава, а за всички, поименно посочени в сигнала ни фирми, започват нови, цялостни проверки с налагане на санкции, посочват от БОЕЦ.

Те коментират, че "това е тежък удар за мафиотското правителство на Борисов, Пеевски и обръчите им от фирми.

"БОЕЦ преди дни запознахме и новия американски конгрес с нашия сигнал за „Турски поток“ и продължаваме с действията си по разобличаване на този мега корупционен проект – грабеж за милиарди, който затвърждава газовата и енергийна зависимост на страната ни и ни превръща в Троянски кон на Кремъл в Европа.
Битката продължава! Споделете и разпространете, важно е да се знае, че гласът ни се чува и има смисъл от съпротива и борба!", пишат активистите от ГД БОЕЦ.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.