В Деня на Независимостта - 22 септември, от 15.30 ч. ще се проведе протест пред посолството на САЩ в София.

Това е вторият протест пред американската амбасада, с искане САЩ да оттеглят продкрепата си от управляващата в България мафия.

Следобедният протест утре, който започне преди обявеното за 17.00 ч. Велико Народно Въстание III, e под надслов "Спрете подкрепата за Гешев" и ще продължи до 17.00 ч., след което ще се присъедини към голяма антиправителствена демонстрация в "Триъгълника на властта".

Вече 75 дни българите от страната и чужбина искат оставките на премиера на България Бойко Борисов, на правителството му и на главния прокурор Иван Гешев. Много от тях са обезпокоени, че въпреки разследванията в САЩ, насочени срещу съпремиера на Борисов - Делян Пеевски, както и разследването в Барселона за "пране на пари", касаещо българския министър-председател, заради покупката на самолетите F-16 САЩ оказват скрита подкрепа за управляващите в България.

Лиспата на официална позиция от страна на посолството на САЩ относно огромната корупция, престъпност и погазването на върховенството на закона от български властимащи лица и олигарси, някои от тях маскирани като депутати, подкопава Българо-американските отношения и настройва българското общество срещу политиката на САЩ спрямо България.

На първия протест пред Американското посолство демонстрантите разпънаха плакати с изображенията на Делян Пеевски, Бойко Борисов и Иван Гешев, които гласяха: „САЩ да си прибере бандитите от България“.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.