Правителственото летало, 20-годишният "Фалкон", традиционно се изтъква в информационното пространство, когато в държавата стане напечено 

След новините за 600-те хил. недействителни бюлетини на местните избори, търговията с гласове, арестуваните кметове и съветници, "симпатичните" химикалки, преживяхме и "избора" на главен прокурор и още много безобразия. Дойде и ред на скандалите с болничните, които извадиха синдикатите от летаргията и се появи заканата за стачна готовност.

"Фалкон"-ът за пореден път влезе в ролята си да героизира компрометирания ни премиер. Това не се случва за първи път - помните, вярвам, че преди време преживяхме аварията със строшения колесник, който застрашил живота на Бойко, според някои автори. Сега дойде ред навигацията да се потроши и леталото да се приземява ръчно, но пилотите ни са добри и животът на Бойко отново е спасен. Другата седмица можем да очакваме следващите дежурни номера, трикове, финтове и фокуси от репертоара - скъсан менискус, хипертонична криза, някаква изискана и аристократична мигрена, или възпаление на капачката на лявото му коляно.

Общото във всичките тия явления и инциденти е, че те обикновено предхождат оставката на Бойко. Поредната му оставка, преди отново да се завърне.

Дали не е време да купим на Бойко нов самолет? Самолет, който да излети в една неизвестна посока и никога да не се приземява у нас!

Любо Кольовски

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.