Харчовете на правителството при изтънял бюджет и безпрецедентна криза меко казано са необясними, предвид че не бяха подпомогнати хората, както в Албания, примерно, която даде по 350 долара на всеки човек. За нас бяха осигурени безлихвени кредити, но се оказа, че на 50% от поискалите ги е отказано.

Та, ето какво си купихме за има-няма 10 дни:

Удълбочаване на Варненското езеро до ТЕЦ "Варна", собственост на Доган - 350 милиона. В същото време се ремонтира 200 метрова отсечка от Аспарухов мост, който целия е 2 км. Това е поредния ремонт, който не рехабилитира целия мост, а Варна друг няма и няма изгледи да има.

Държавни бензиностанции за 250 милиона.

Изкупуване на акциите на ПИБ, които никой инвеститор не пожела за 200 милиона от държавната ББР. Лошото тук е, че цената на акциите е двойно завишена, но държавата смело ги купи.

Ето, че с един замах за 10 дни в период на сериозна икономическа криза държавата похарчи 800 милиона за 3 неща.

И сега питате дали нещо за нас има. Има! Намалиха ДДС на пюретата и министъра на икономиката очаква от нас повече деца.

Айде, какво чакате? Почвайте да изпълнявате очакванията на управляващите. Все пак тук е такава стабилност, че скоро всичко ще е държавно или на нови олигарси, на които няма да знаете имената.

Казвате, че не може да си купите апартамент. Ами запишете се в ГЕРБ. Там ще ви назначат на сладка държавна работа и ще ви дават и заплати от партията, та банките да ви дадат 96% от стойността на имота като кредит при 2.6% лихва.

Стела Николова

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.