Аферата "Суджукгейт" е свързана с депутата на ГЕРБ Живко Мартинов, който, според свидетелски показания, е поискал безвъзмедно да получи от месопроизводител 4 тона суджук за премиера Бойко Борисов. Към момента по делото са привлечени като обвиняеми вече бившият депутат от ГЕРБ Живко Мартинов, бившият директор на Областната дирекция на МВР в Добрич Веселин Колев и Розалина Брайкова, директор на Областната дирекция по безопасност на храните в Добрич. С повдигнато обвинение от прокуратурата за закана за убийство и опит за принуда се сдоби и бизнесменът Петър Малджиев. През месец ноември на 2017 г., във връзка със започналото наказателно производство срещу Живко Мартинов, Малджиев се заканил с убийство на двама от свидетелите по делото, а спрямо трети се опитал да упражни принуда, като го заплашил със саморазправа, за да го мотивира да оттегли вече депозирани показания срещу Мартинов и Колев, категорични са от прокуратурата.

Относно рекета с 4-те тона суджук, тогава главният прокурор Сотир Цацаров каза, че нито една луканка не е стигнала до премиера Борисов.

Преди дни ексгерберския депутат Живко Мартинов бе гост в предаване на една от казионите телевизии. В студиото й той заяви, че много се срамува след станалото от премиера Бойко Борисов, като поведението му не кореспондираше с човек, който не би поискал подарък от 4 тона деликатесни мезета.

Живко Мартинов продължава да е член на ГЕРБ, а относно суджуците - уверява, че сам си ги приготвя. Срещу него са повдигнати 6 обвинения.

Сагата "Суджукгейт" продължава с предупреждения за саморазправа с основните свидетели срещу Живко Мартинов. Снощи в Добрич на двамата от тях автомобилите бяха изпепелени. Нанесени са щети и на гараж пред кооперация, съобщава NOVA.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.