Нашият пръв партиен и държавен ръководител има удивителна склонност да се загражда с некомпетентни, ограничени, тъповати, но агресивни видове. Защо ли?

Има много познати начини човек да блесне, когато има сериозни дефицити на здрав разум и начална грамотност. Един от тях е да поставяш около себе си по-прости от теб хора и по възможност, да дразнят максимално обикновения наблюдател. Така ти се превръщаш в смислено същество, когато те сравняват с идиотите около теб, пък и образа ти става някак приемлив, спрямо всички останали. Проста форма на кризисен личен пиар. Правил го е още Стамболийски, за да прикрие някои не много лицеприятни факти. И си е плащал в злато за това.

Днешната проста форма, която ни управлява, е от същия вид и с непроменена ДНК. По тези ширини рядко се появяват и оцеляват феномени. Автентични.

Намкоя си Габриел, например, е вид национална, европейска и световна ценност. Трансформира се в такава, независимо, че професионалната й експертиза и компетентност, по каквото и да било, стига до женския пазар. Не по-нагоре. От нея зависела ваксината против коронавируса и тя запретнала ръкави да работи по въпроса. Работи женицата, та пушек се вдига - погледнато под микроскоп. Ако я гледаш, обаче, с просто око, какво всъщност виждаш - европейска калинка, със здрав балкански ген. Отрудена селска жена. Работлива.

Намкоя си Атанасова.Д, депутат, пишела закони. Ей, тъй, да се намира на работа, че да пере и готви вкъщи и омръзнало. И както си стояла се сетила, че тия закони с употребата на наркотици и тежките катастрофи, не са наред. Тя трябвало да ги измисли по-добре, да ги промени, че популацията се избивала по улиците. Иначе, тя била добре, защото се возела само в луксозни возила на НСО, но за раята и станало тъжно. Умирали като мухи, завалиите. Хем бедни, хем умиращи.

Слушам ги, не се ядосвам, но им замислям едни неща. Повечето от тях са в сферата на обществено полезния труд, в селското стопанство. Там ще им бъде добре. Пък и докато се научат от коя страна се държи лопатата, ще мине много време. Така поне ще имат истински професии, от които няма да се срамуват, защото всичко ще бъде от любов към народа и с любов за народа...

И други неща мисля.

Подполк. Николай Марков

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.