Община Поморие обяви две обществени поръчки във връзка с изпълнението на проект за изграждане на плаващ музикален фонтан тип „Водно шоу” в Поморийския залив, който ще бъде реализиран по Програма за морско дело и рибарство. 

Едната поръчка е за доставка на оборудване на водното атракционно съоръжение и тя е на стойност 67 992,61 лв. без ДДС, а другата - за избор на изпълнител, който да извърши строително-монтажните работи по новия туристически обект, на стойност 269 985,24 лв. без ДДС. 

Чрез иновативна система от ефекти, посредством съвременни енергоефективни решения за водна, светлинна и звукова архитектура, през деня фонтаните ще работят в режим на динамични водни фигури с различна височина, които ще оформят водни сцени с минимум две работни програми, избрани автоматично според скоростта на вятъра.

Всички водни ефекти ще бъдат разположени на плаващ понтон, който ще е закотвен на определеното за съоръжението място, като плаващата конструкция ще е разположена на 25 метра от брега в морето до крайбрежна алея и пешеходна зона успоредно на ул. „П. К. Яворов“.

В определени дни от седмицата след залез слънце ще има програма от минимум 5 мелодии с изготвена по тях светлинна и водна хореография.

Шоуто ще работи само в активните летни месеци – от май до септември.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.