"Чухте ли? Иде времето на вечните проверки за "незаконно имущество". Едни депутати, като нищо, ще направят от всички ни потенциални вечни клиенти на това, което наричат КПКОНПИ или Комисия по корупцията. Ама вие не сте корумпиран ли, господине? И не сте богат? И не сте във властта? Толкова по-зле за вас.
Ако, откакто съществува, тая комисия е ударила един-единствен забогатял корумпиран управник, то ние не сме чули и разбрали. Имотите, които е отнела, са предимно на сводници с проститутки. А имотите, които запорира, са все на разни "недоказано виновни" или "доказано невинни" - накуп и честни хора, и бандити. И докато ние с вас им плащаме обезщетения после, КПКОНПИ-то си гледа хобито - меси се в политиката, като плаши бивши министри, стиснати спонсори и политици от опозицията.
Интересно Бойко ще позволи ли на собствените си депутати да направят и самия него вечно проверяван? Да, той сега е на власт. Но си спомня вероятно как в промеждутъка между първия и втория му мандат, моментално стана следствен по две дела - за Чакъра и за "Ало, Ваньо"."

Коментарът е на журналистката Анна Заркова във Фейсбук, а повод за него е Тълкувателно решение на ВКС по дело №1/2018. 

Според решението:

"Проверките на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) за несъответствие между имущество и доходи може да продължава с години преди комисията да започне производство по конфискация на едно имущество като незаконно придобито. Независимо че законът предвижда една такава проверка да продължава не повече от година и половина, този срок е инструктивен, т.е. проточването на проверката повече от 1,5 г. не лишава комисията от право да се внесе иск за конфискация дори и години след старта на проверката за незаконно придобито имущество", пише "Капитал" в публикацията "Идва времето на вечните проверки на КПКОНПИ за незаконно имущество".

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.