29 години след промените, през погледа на публицистите Велислава Дърева и Стефан Цанев

Велислава Дърева: Всички илюзии се сринаха и обществото разбра, че цялата работа е била не за един хубав живот, а България да бъде превърната в територия. Много е лесно да бъдат излъгани милиони хора. На изборите СДС пишеха, че ако спечелят изборите, българите ще почиват на Канарските острови. В цялото унищожение – на индустрия, ядрена енергетика, национална сигурност, здравеопазване, образование, наука, духовност – най-голяма е войната срещу истината и духовността.  Ако изборите са утре и ако бях Доган, щях да кажа – смяна на парадигмата. Според мен трябва смяна на философията на управление, защото управляващите няма да има кого да управляват, заяви Дърева пред БНТ.
 

Велислава Дърева подготвя книгата си за атентата в "Света Неделя" и вметна, че най-малко три чужди разузнавания и три посолства са съучаствали в тези събития, като изреди - Сърбия, Англия и Франция. 

Стефан Цанев: На 10 ноември се направи тотална смяна. БКП-върхушката взе едрия капитал и внедри свои хора в СДС, после в НДСВ, сега в ГЕРБ. Днешните политически битки са битки на фракциите в партиите. Нашата демокрация е перверзна, 500-600 олигарси държат богатството на 7 милиона българи, а 90 процента от тези олигарси са потомци на комунистическата върхушка. 
 

На 26 ноември в кино "Левски" ще се състои премиера на книгата на Цанев "Цигулката на Бога", с послание - да се издигне духовното у човека. Всеки човек има нужда от вдъхновение, сподели известният писател и драматург. 

Коментари

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.