Днес премиерът на България Бойко Борисов направи поредната си пиар разходка на данъкоплатска издръжка из страната, която той и "мисирките" му определят като "инспекция". Докато правителството, телевизионни платени клакьори и медии, както и Националният оперативен щаб към Министерски съвет ни промиват мозъците от сутрин до вечер със "Стойте си вкъщи", министър-председателят на България се появи в предприятие в Твърдица.

От там той се провъзгласи за спасител на Българите.

"От миграцията ги спасих българите, остава и от това да ги спася и да ми е спокойно на съвестта", заяви премиерът, визирайки коронавируса.

Борисов не пропусна да заплаши своите сънародници с хладилни камиони за трупове, ако не спазваме заповедите му:

"Трябва да пощадим докторите. Вчера пуснахме пазарите и видяхте какво стана. Ако не затворим, ние ще сме виновни. Тогава ще дойдат и хладилните камиони, както дойдоха в Ню Йорк, ако изпуснем пандемията и се препълнят болниците. Бяхме първите, които започнахме сами да произвеждаме, вместо да чакаме. Правим всичко възможно, но без хората да проявят разбиране, няма как да се справим"

И докато властта е затворила магазини, хотели, кафенета, ресторанти, пазари, салони за красота, фитнеси, паркове, градини, съдилища и с това съсипва малкия и средния бизнес, докато гражданите са държани в "кошарите" си като добитък и трябва и да излизат на улицата (защото разходките в паркове, градини, гори, планини, плажове са непозволени) само с маска на лице и всичко това се случва под претекст - да не се разпространява коронавирусът, църквите са отворени за причастие с обща лъжичка, а общественият транспорт се ползва като инкубатор на бацили.

Борисов не пропусна да съобщи за пореден път и колко много му трябват още пари от ЕК:

"Искам да влезем в чакалнята на Еврозоната, за да имаме достъп до свежи пари, за да може ако кажат, че в другите страни примерно се дават еди колко си процента от БВП на дадения бранш, ние да имаме пари да извадим и да ги дадем, за да не пострадаме толкова, колкото останалите."

Още по темата: Мафията в Италия е като мафията в България - чака нов транш на пари от Брюксел

Заедно с премиера в Твърдица беше и министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева. Той поиска бързо да се направят щандове с български зеленчуци във хранителните вериги за свежата продукция, за да може хората да си купят. Ако някъде се установят зеленчуци, за които няма пазар заради затворените борси, Борисов нареди на Танева те да се изкупят от Министерството и да бъдат раздадени на старчески домове и социални служби, за да не остане продукт, който да сме произвели, пък да не е платен.

След като премиерът Борисов се самообяви за "спасител на българите", сега не ни остава нищо друго, освен да очакваме, че на 19 април - Великден ще се провъзгласи за "възкръстналия Христос". И ще се питаме: В държава ли живеем или в психодиспансер?!

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.