Областните управители на областите Бургас – проф. Мария Нейкова, Сливен - Минчо Афузов, Ямбол - Георги Чалъков и Хасково - инж.Минко Ангелов, както и директорът на ЮИДП - инж.Димчо Радев, проведоха днес работна среща в Областна администрация Бургас.

На срещата, инициирана от Мария Нейкова, се търсеха решения за възстановяване на фронтални и рокадни горски пътища в 30-километровата гранична зона на РДГП Елхово съгласно указанията, дадени от министъра на вътрешните работи.

Пътищата, които се нуждаят от ремонт, са с обща дължина от 230 км. По предварително изготвени разчети необходима сума за ремонтните дейности е над три милиона лв.

Един от проблемите е свързан със собствеността на уточнените пътища. В по голямата си част собствеността е недържавна, тоест не се стопанисват от ЮИДП и не може да се влагат средства в ремонт на чужда собственост. Предвид различните собственици, кратките срокове и планирания голям обем работа, както и предвид предстоящия зимен период областните управители и директорът на ЮИДП се обединиха около решението спешно да се ремонтират най-належащите участъци на фронтални и рокадни горски пътища в 30-километровата гранична зона на РДГП-Елхово. Дейностите включват почистване на канавки, оформяне на пътно легло и престъргване и изравняване  на черни горски пътища на прогнозна стойност в размер на 300 000 лв. Средствата ще се осигурят от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.