Кандидатът за кмет на София Мая Манолова, която е подкрепена от БСП, коментира на брифинг изказването на премиера Бойко Борисов от тази сутрин.

„Срам ме е от премиера на България. Гнус ме е от лъжите, клеветите и обидите, които той произнесе в национален ефир днес. Той нарече екипа ми „сбирток“. нарече гражданите, които ме подкрепят нечистоплътни.Той нарече 124 000 столичани нечистоплътни, затова, че ме подкрепят. Той нарече срещата ми с хората във Волуяк „уйдурма“ за купуване на ромски гласове. За сведение на премиера, който беше 4 години кмет на София, във Волуяк няма ромска махала, няма роми. Той, човекът, който допусна братя Галеви да се укрият от правосъдието и да напуснат страната, в национален ефир призна, че те са фактор в кметските избори в София. Всичко това са долни лъжи, грозни внушения, клевети, направени от един премиер, разтресен от страх. Ще дам премиера Борисов на съд. Ще се видим в съда, г-н Борисов. Уйдурмите на първия тур ги правихте вие и това се вижда от протоколите в ромските секции, в които г-жа Фандъкова е пълен хегемон. Там има пълно припокриване на гласовете за съветници на ДПС и гласовете за кмет на Йорданка Фандъкова. Очевидно страхът да загубиш София е изключително лош съветник и затова, в нарушение на закона, премиерът лично влезе в предизборната кампания за София, за да се види, кой е кметът, кой е истинският кмет, кой управлява София. Неговата намеса в последната фаза на кампанията е и оценка за начина, по който г-жа Фандъкова се справя с тази кампания. е, маските паднаха. Ясно е кой се бори за властта в София със зъби и нокти, с всички средства. Омерзена съм, че такъв човек е премиер на България. В същото време съм горда, че интелектуалци, карикатуристи, общественици, политици, също са проблем за този премиер. Честит празник искам да им пожелая и съм горда от това, че днес има кой да буди българите, кой да буди България. В неделя аз се изправям срещу Борисов, срещу ДПС, срещу контролирания и купения вот, срещу начина, по който се избира главен прокурор в България. Изправям се срещу едноличната власт. Имам нужда от подкрепа. Подкрепете ме“.

 

Тя добави, че в неделя ще се изправи срещу единовластието и призова гражданите да я подкрепят.

Манолова отговори само на един журналистически въпрос и той беше свързан със срещата във Волуяк:

„Срещата беше на улицата, на гарата във Волуяк… Провела съм стотици такива срещи по време на кампанията. Тази беше среща по тяхно искане. Един софийски квартал, забравен от Бога, забравен от Борисов, забравен от Фандъкова.”

 

 

По думите й Волуяк има купища проблеми, които Борисов, като кмет на София, е обещал да реши, но не го е направил.
 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.