"Не съм "лош материал", не съм " тулуп" и " лумпен"!
Вчера, не пред 500, а пред 5000 българи - пенсионери, млади хора, дошли с децата си, медицински работници, артисти, членове на различни политически партии, българи, пътували от цяла България казах това, което ще чуете в този запис.
И ще продължавам да го казвам, докато ЗАЕДНО, ОБЕДИНЕНИ не постигнем ОБЩАТА ЦЕЛ - ОСТАВКА на правителството на ГЕРБ.
Справедливо възмездяване за геноцида над българския народ и унищожаването на България!
Бъдеще за Родината и децата ни!
ПРОТЕСТЪТ ПРОДЪЛЖАВА ДО ОСТАВКАТА!
ДНЕС 17ч. ПРЕД НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ!", пише Румяна Ченалова.

Бившият съдия и прокурор Румяна Ченалова участва във вчерашния протест срещу управлението на Бойко Борисови и ГЕРБ, който се проведе в столицата на България - София. В митинга се включиха над 5000 души с различни политически пристрастия, от различни съсловия и браншове, обикновени граждани, студенти, пенсионери, работещи и безработни, всички те обединени в искането за оставка на правителството на ГЕРБ и ОП (коалиция "Обединени патриоти"), подкрепяно парламентарно от ДСП и ПП ВОЛЯ.

Още по темата: Краят наближава, Борисов си отива

Пред сградата на българския парламент Румяна Ченалова се обърна към всички българи, към участващите в събитието и специално към полицаите, охраняващи "народните избраници", с прочувствено слово. Публикуваме част от речта й, а повече можете да научите от видеото в края на текста:

"Не сме "маргинали", не сме "тулупи"! Не сме "жаби", които Бойко Борисов вари в казана на ГЕРБ! Преди да изградиим нашата "къща", трябва да разрушим това, което е изгнило!
Обръщам се към всички тези, които сега ни наблюдават, за да пазят Парламента! Момчета и мъже, които имат семейства и сега изпълняват служебните си задължения, обърнете се към сградата на парламента и помислете - колко пъти тези хора там решиха вашите проблеми? Погледнете обувките си, униформите, спомнете си какви заплатите получавате, какви кредити изплащате! Това ли е България, която вие защитавате?! Това не е нашата България! Трябва да покажем, че не сме маргинали тулупи! НИЕ СМЕ БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД!"

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.