Специализирана прокуратура, ГДБОП и КПКОНПИ провеждат мащабна специализирана акция в община Несебър, свързана с евентуално купуване на гласове в предстоящите местни избори за кметове и общински съветници.

По информация от източници на Liberta.bg, тази сутрин (около 2 часа след полунощ) в малките часове от София към морето е тръгнал екип от различните звена, наброяващ около 70 човека, заедно с ръководители на органи и институции. Днес Несебър е обсаден от полиция, извършват се разпити и претърсвания на домове и офиси, намерени са много пари, които по предварителна и неофициална информация се предполага, че са приговени за "изборен пазар".

Претърсен е домът на кмета на община Несебър Николай Димитров - както къщата му в Несебър, така и в Свети Влас. Открити са значителни суми.

Обект на акцията са и други общинари, както и кандидати за кметове и общински съветици на населени места в Несебър.

Очаква се в понеделник главният прокурор Сотир Цацаров да поиска сваляне на имунитета на кандидати на предстоящите избори на 27 октомври, което ще означава повдигане на обвинения.

Към момента акцията продължава. Тя се случва само няколко дни, след като директорът на ОДМВР-Бургас Калоян Калоянов бе заменен с Радослав Сотиров, като с тази рокада започнаха и смени на шефове на районни управления.

РПУ-Несебър вече има нов началник - това е Коста Кирязов, който оглавяваше криминалната дирекция в ОДМВР-Бургас.

Очаква се през седмицата да има промени в ръководствата и на други РПУ-та по Черноморието.

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.