"Дадохме Борисов на прокуратурата! Симулативни сделки и корупция – това е стандартът ГЕРБ!“, съобщават от ГД БОЕЦ, които подадоха сигнал срещу премиера Бойко Борисов в прокуратурата

Ето какво още споделят непримирите гладиатори от БОЕЦ:

БОЕЦ внесе сигнал до прокуратурата и КПКОНПИ срещу премиера Бойко Борисов заради недекларирана къща от 138кв.м. РЗП и симулативна сделка за покупка на съседен до негов имот за символичната цена от 4 евро на квадратен метър. 

И двете събития – сделката и построяването на къщата са се случили по времето, когато Борисов е бил кмет на София! В това си качество той сключва симулативна сделка, с което ощетява Общината с неплатени данъци и такси. Симулативни сделки и корупция – това е „стандарта ГЕРБ“! #АпартаментГейт стигна до своят логичен завършек – осветляването на човека, който от десетилетие стои на върха на държавата, като носител и генеретор на корупция и престъпност в най-уродливи форми. Визираните в сигнала престъпления са наглед несъществени на фона на тоталният грабеж на който Борисов и бандата му са подложили държавата, но и най-покварените и могъщи мафиоти са били арестувани и осъждани за имотни, данъчни и финансови престъпления. Това е един от начините. Другият е – на площадите!

А това, че страната е в предизборна кампания само ни задължава да бъдем още по амбицирани и отговорни в разкриване на престъпленията и лъжите на управляващата ни мафия! И не се лъжете, нито БСП, нито ДПС, нито така наречените „патриоти“ са алтернатива! Всички те са си едно – общ ченгеджйиско-мафиотски генезис и общи интереси в грабежа на държавата! Имитират предизборна борба по между си, но заедно бранят статуквото! Нито един от  парламентарно представените мафиотски  кланове не реагира на кампанията на БОЕЦ в издирване на Пеевски, нито на сигнала ни за отстраняване на главният прокурор Цацаров и неговият заместник Гешев! Защото всички ТЕ са част от криминалният модел на задкулисие!

Истинската алтернатива ще се роди в битката! Тези, които имат куража да се изправят в пряк сблъсък срещу мафията и подчинените и институции, те ще имат и правото да поискат и получат доверието на обществото!

Прилагаме текста на сигнала:

ДО : ВЪРХОВНА КАСАЦИОННА ПРОКУРАТУРА

СИГНАЛ

от ГД „БОЕЦ – БЪЛГАРИЯ ОБЕДИНЕНА С ЕДНА ЦЕЛ”,

ЕИК 176949776, адрес – гр. Видин, к-с „Панония” блок 4 вход З ап 157, тел. 0899591399

относно

съмнения за извършени престъпления – корупция, конфликт на интереси, сключване на симулативни сделки,  незаконно забогатяване, злоупотреба с власт, укриване на данъци,  данъчни и финансови престъпления , укриване на незаконни доходи,  престъпления срещу данъчната система, , деклариране на неистински данни пред държавен орган, както и други  престъпления  по чл. 283, 301 и 304 от НК, както и други престъпления от общ характер извършени от Бойко Методиев Борисов – премиер на Република България.

На 21.05.2019г. разследващият журналист Атанас Чобанов публикува в социалната мрежа Фейсбук свое разследване препечатано и публикувано в няколко електронни издания – Е-вестник, Факти, Евроком и др. От публикуваната информация и документи става ясно,  премиерът Бойко Борисов никога не е декларирал къща в Банкя от 138 кв.м.

Информацията се потвърждава от сателитни снимки в Google Earth и данни от Агенцията по геодезия, картография и кадастър, между 2007-2008 и 2010 г. От кадрите се вижда, че в имот, собственост на Бойко Методиев Борисов в Банкя, е построена къща с разгъната застроена площ от 138 кв.м. Строежът е в съседен имот на фамилната му къща, закупен от неговият братовчед Радослав Иванов през 2007 г. на символична цена.

Разрешението за строеж номер 200 е получено на 16 октомври 2008 г. от главен архитект на Банкя. Строителната площадка е открита на 07 ноември 2008 г. Строежът е заснет и нанесен в кадастралния план на София на 17 септември 2009 г. По времето, когато Бойко Борисов е вече премиер.

 

Новият имот получава Акт 16 на 13 октомври 2009 г., когато Бойко Борисов вече е министър-председател.
Според Атанас Чобанов тези документи са публични и са налични в сайта на Столична община.

Прилагаме линк към публикация по темата на сайта „Факти”:

https://fakti.bg/razsledvania/382218-v-imota-na-borisov-v-banka-poniknala-nedeklarirana-kashta

На сателитната снимка въпросната недекларирана къща е оградена с червено.

В имотната декларация на Борисов, подадена през 2010 г. пред Сметната палата за придобитото имущество, получените доходи, дадени обезпечения и направените разходи през предходната календарна година в периода 1 януари – 31 декември 2009 г., такава къща няма.

Къщата я няма и в следващите декларации на Бойко Борисов до последната включително.

От справка на службата по вписвания  става ясно, че през 2007г. Бойко Борисов е придобил парцела  (съседен на друг негов) върху който е построена недекларираната къща от своят братовчед Радослав Венциславов Иванов. Декларираната цена за придобиване на имота е 3496,90 лева за УПИ от 462кв.м. или грубо по 4 евро на квадратен метър, което е поне десетократно занижена цена според нивата на реалните пазарни цени към годината на сделката – 2007г. в конкретният жилищен квартал Банкя. Това е класическа симулативна сделка в нарушение на закона с цел укриване на доходи и неплащане на данъци и такси. По-късно върху този парцел е построена и недекларираната къща. Според нас това е направено с цел да се укрие произхода на средствата, с които е извършен строежа на къщата, вероятно защото не може да се докаже техният законен произход, както и да се избегне плащанетона данъци и такси. Към момента на изграждане на къщата и издаването на необходимите разрешителни и документация Бойко Борисов е бил кмет на Община София. И като кмет на Община София той сключва симулативна сделка за закупуване на имот ощетявайки Община София с неплащане на данъци и такси! БОЕЦ изразяваме и своите съмнения, че Бойко Борисов е злоупотребил със служебното си положение, в качеството на кмет на Община София, за да може да извърши сътветната сделка и получи необходимите разрешителни и докумнети за строеж на къщата от 138 кв.м. , която след това  не е декларирал пред съответните органи. Както и че е бил в конфикт на интереси при издаване на съответните документи за строежа от служители, които се явяват негови подчинени в общинската и районна администрация. БОЕЦ изискваме от прокуратурата да разпореди данъчна ревизия, като физическо лице на Бойко Медоиев Борисов с цел установяване на произхода на средствата за построяването на въпросната къща – 138 кв.м. РЗП. , която не е декларирал пред Сметната палата.

БОЕЦ считаме, че са налице достатъчно данни за извършени престъпления от общ характер от Бойко Методиев Борисов, а именно – корупция, конфликт на интереси, сключване на симулативни сделки,  незаконно забогатяване, укриване на данъци,  данъчни и финансови престъпления , укриване на незаконни доходи,  престъпления срещу данъчната система, деклариране на неистински данни пред държавен орган, недеклариране на задължителни по закон обстоятелства, злоупотреба с власт, както и други  престъпления  по чл. 283, 301 и 304 от НК, както и други престъпления от общ характер и изискваме от прокуратурата да образува досъдебно производство срещу Бойко Борисов в хода на което да се съберат всички факти и обстоятелства с цел установяване на обективната истина.

БОЕЦ изискваме да бъдем уведомени за действията на прокуратурата и за резултатите от нейните действия.

Припомняме, че за последният месец това е втори сигнал на БОЕЦ срещу Бойко Борисов, като предишният бе за катастрофата край Своге! БОЕЦ получихме и публикувахме документи и информация от които става ясно, че лично Борисов е бил уведомен за дефектите на пътя край Своге половин година преди катастрофата при която загинаха 20 българи. Въпреки писмата на кмета на Своге (с които разполагаме) в които са приложени протоколи за установени дефекти на пътя за точното място на катастрофата, Борисов и правителството му не предприемат нищо, а „тупат топката“ с цел да изтече гаранцията и да спестят на строителя ТРЕЙС няколко милиона за гаранционни ремонти! Цената за това престъпно бездействие на Борисов е 20 човешки живота! 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.