164 от  депутатите в 47-ото Народно събрание са посочили в имуществените си декларации, че в лично качество притежават 219 леки и товарни автомобили, мотоциклети, лодки и др., пише на страницата си гражданската организация "Отворен парламент". Стойността на тези превозни средства възлиза на 5 224 876 лв. 11 народни представители са посочили, че отделно техните съпрузи са собственици на 13 различни видове МПС. Някои от народните представители изплащат автомобили по лизингови договори.

Най-предпочитани от депутатите са мерцедес, тойота и фолксваген. Декларирани са 27 мерцедеса, 24 тойоти, 21 фолксвагена, 16 форда, 15 бмв-та и 14 аудита, става ясно от обобщените данни на база на подадените в КПКОНПИ декларации. 

Депутатът с най-много превозни средства е Гюнай Хюсмен (ГЕРБ), който притежава 5 автомобила. Собствеността на всичките е разделена със съпругата му.

Бившият областен управител на Разград е обявил и най-скъпия автомобил в този парламент. Става въпрос за мерцедес S 580 4МATIC, придобит през 2021 г. за 319 300 лв. Той е декларирал още един мерцедес, закупен през 2014 г. за 250 хил. лв.

Сред собствениците на по-скъпи коли се нарежда депутатът Бранимир Балачев (ГЕРБ) с Ауди Q7 за 143 400 лв. (отново съсобственост със съпругата му).

Най-евтиното возило е декларирал депутатът Ангел Георгиев от "Възраждане", който се е сдобил с БМВ за едва 100 лв.

Най-екстравагантната марка е „Тофаш Доган” – турски автомобил, на декларирана стойност от 350 лв., собственост на Сезгин Мехмед от ДПС.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.