Настъпването на новата 2023 година, като че ли постави и началото на предизборната кампания за кметове и общински съветници в община Поморие. Затова говори новоучреденото гражданско движение, което не случайно носи името "Бъдеще за Община Поморие".
"Нова обществена формация бе вписана в Търговския регистър в началото на Новата 2023 год. Тя носи името Гражданско движение "Бъдеще за Община Поморие". Нейни учредители са граждани от Поморие с различни професии, но обединени от общата идея да работят за решаването на различни проблеми в града и общината и да допринесат за по-доброто и бъдещо развитие. Целите на сдружението обхващат широк спектър от сферата на обществения живот: благотворителност, благоустройство, опазване на околната среда, социално дело...разработването и осъществяването на различни инициативи, целящи стимулиране участието на жителите от региона в местното самоуправление, утвърждаване и развитие на духовните ценности и добри практики в Община Поморие, както и много други. За председател на сдружението единодушно бе избран Веселин Атанасов Анестиев - уважаван от съгражданите си помориец."

Това съобщи в групата "АНХИАЛО ДНЕС" единият от съучредителите - Щерион Андреев.

Предполага се, че гражданската инициатива ще прерастне в местна политическа структура, която ще се обяви за участие в предстоящия вот наесен за кметове и общински съветници. 

Информацията на LIBERTA.BG e, че амбицията да излязат на електоралната "трапеза" с обща кандидатура за кмет (адв. Веселин Анестиев) и листа от кандидати за общински съветници, под знака "Бъдеще за Община Поморие", имат местните структури на "Продължаваме промяната", БСП и "Има такъв народ".  

 

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.