Протестите от двата почивни дни показаха, че вече нищо не е същото. България надигна глава след тридесет годишна хибернация. Отръска се от страха, надви дребничката грижа за насъщния, прежали бензина дори, разходван в блокажа на магистралите и изкрещя на политиканите – „Много сме. Силни сме“!

И няма значение дали „зелени чорапчета“, реваншисти, тъмни сили или откровени криминали се смесват с тълпите, защото намесата им няма да спре този път прибоя.

Спомняте ли си онази картина на японския гравьор и художник Кацушика Хокусай? Нарича се „Голямата вълна“ и е класически пример за мощтта на природните стихии. Такава непоколебима, висока, яростна, мощна, надвесила хищни нокти стихия, че настръхваш докато я съзерцаваш. Това е „Голямата вълна" на Хокусай. Прилича ми на народната буря днес и трябва да си признаем – този път българите няма да се залъжат с политечески сурогати. Няма да има последващи патриотари, които щедро да лъжат за размера на пенсии, за социални обгрижвания и суверинитет, а докопвайки кокала да показват едно друго /може би автентичното си/ лице.

Няма да има втори Джамбазки, на когото толкова хора се довериха , а днес той изрича, че „правителството между ГЕРБ и ОП е най-добрият работещ вариант за управление на България“! Няма да има клонинг на Сидеров, който днес се пени, че много пъти е вразумявал патриотите да гледат към дадените обещания, но те се грижили само аз себе си. Интересно защо чак сега, когато цунами тръгна по площадите, Волен казва това? И интересно, защо самият той не се загрижи до сега за живота на бедните си избиратели, защо не се посвени, когато печеше кълки на плажа Варадеро или плакнеше очи в скъпите парижки хотели с булката си?

Няма да има следващ Фюрер, под чиито смръщени вежди се е прикривало космическо лицемерие, жестокост и жажда за властване, а народецът е привидял спасител. Само че този „спасител“ спасяваше собственото си благополучие, а в неговата цена не влизаше този - на избралите го и повярвали в бълвоча от патриотарски заклинания на кабеларката му. „Майките...майките...Те да са живи“!

Втори път няма да възкръсне Силях Шкембо войвода, с втъкнатия ятаган в пояса и замрежен от патриотарски огън взор. А всъщност този бабаитизъм да търгува с България на парче. Едно тескере - 5 еврохилядарки. И да твърди, че не му е детската мечта да стане министър на отбраната, а като се разбра гнусната далавера с българското гражданство, да вдигне кръвно. Нали на патриотарите куражът е боллук? И не ги е страх? И за майка България са готови в огъня да влязат? Да, ама само по телевизора и на теория. Защото на практика трябват пържоли, трябват повечко апартаменти, та да има в по-трудни времена, трябва и сухо за една поддръжка на партия.

Всички тези няма да ги има. С други ще опитаме и не вярвайте, че няма алтернатива. Вие сте другият полюс! Вие сте алтернативата! Без вашият глас няма как 240 паразита да седнат на топло и автоматично да ви забравят.

Не се плашете и помнете вълната от гравюрата на Хокусай, нищо, че Япония е далече!

Защото вие сте разума, и силата, и стихията за изриване на кочината! Вие сте суверена и това не е само чуждица в езика. А реалната мощ на народната вълна, която няма как да спрат с полицейски предупреждения, няма как да арестуват, да оковат във вериги, да напълнят следствията, да запушат устата, да блокират профили и животи.

Никой до сега не е успял да обязди вълната и да промени пътя на стихията й.

Вие сте Вълната!

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.