Бившият министър на вътрешните работи е бил на среща с хора на Маргините и Очите заедно със Станислав Недков-Стъки и собствениците на "Делта гард"

Бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов се е срещал с криминално проявени лица, приближени до Димитър Желязков - Очите и Николай и Красимир Маринови, наричани Маргините. Запис от тази среща, която се е състояла през 2005 г. в Слънчев бряг, беше показан по време на брифинг в ГД "Национална полиция". Там са присъствали още ММА боецът Станислав Недков - Стъки, както собствениците на охранителна фирма "Делта секюрити гард". 

Те са наблюдавани при свое пътуване до Слънчев бряг, а кадрите са напарвени пред входа на дискотека в Слънчев бряг.

"След тръгване от дискотеката автомобилите са спрени от полицейски патрули. Установени са им личните данни, като при тази проверка двамата служители на МВР са си показали служебните карти с цел да бъдат пропуснати по-бързо. Единият от тях е настоящ собственик на охранителната фирма, който през 2006 г. е уволнен от системата на МВР дисциплинарно след проверка, която е установила, че е бил действащ служител на охранителна фирма, управлявана от каратист, и поддържане на нерегламентирани контакти с лица от активния криминален контингент, извършващи тежки криминални престъпления", съобщиха от МВР. Другият служител на полицията пък впоследствие става министър.

В сигнал на Антикорупционния фонд се твърди, че това е именно Младен Маринов. Неправителствената организация разполага и с “докладна записка от полицейски служител при Районно полицейско управление Несебър от 2005 г. Сигналът е без подател, но описаните в него имена и събития насочват към източник от системата на МВР, което го прави задължителен за институционална проверка”.

Към настоящия момент дирекцията извършва проверка по какъв начин автомобил на фирмата "Изамет" от разследването "Осемте джуджета" е станала собственост на дъщерята на бивш министър на вътрешните работи. Въпросният запис на срещата на Младен Маринов с приближени на Маргините и Очите е декласифициран и също е част от проверката.

"21 автомобили са отнети от Златанови. Един от тези автомобили се оказа в дъщерята на един бивш вътрешен министър. Има материали, които доказват как той се е издигнал до министър, с кого е контактувал и как е имал отношения със собствениците на “Делта гард”, Митьо Очите и Маргините. Установено е негово пътуване до Слънчев бряг с хора с криминални прояви", каза той.

ГДБОП разследва бивш министър на МВР на ГЕРБ и незаконни действия от страна на прокурори около казуса “Осемте джуджета”. "В разследването се твърди, че от Златанови са отнети 21 автомобила, като един от тях се оказва собственост за период от време на дъщерята на бивш вътрешен министър от ГЕРБ", уточни министър Бойко Рашков.

Днес в ГДБОП е бил разпитан Петьо Петров с прякор "Пепи Еврото", станал главен герой в "Осемте джуджета". Според разследването той е рекетирал бизнесмена Илия Златанов да прехвърли имотите и бизнеса си на 24-годишния боксьор Кристиян Христов.

Златанов разказва, че в натиска срещу него активно е участвала и съпругата на Еврото - Любена. През цялото време заведението „Осемте джуджета“, където Пепи Еврото е провеждал срещите си, се е пазело от „Делта гард“ и полицейски  патрул. Шеф на МВР по това време е бил Младен Маринов.

Дъщерята на Младен Маринов – Силвия, купува една от колите  - Тойота Тундра на Златанов. Прехвърлянето на скъпото возило става от боксьора Кристиян, пише "Фрог нюз".

Петьо Петров "Еврото" е стоял над 2 часа в ГДБОП.

За вчера са били планирани разпити на Любена и Силвия. И двете не се явиха. Първата се оправда с карантина, а втората, че адвокатът ѝ бил ангажиран. Казали са, че ще се явят в понеделник.

За понеделник обещание да се появи в ГДБОП на разпит е дал и самият Младен Маринов.

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.