"Скандалите ще ескалират и тепърва ще започнат разкритията, които ще завършат с криминални обвинения срещу някои от хората, които са работили в заговора срещу Тръмп", прогнозира журналистът Валери Найденов.

"Това, което излиза, свързано с Джон Байдън, е много повече от "Уотъргейт", с тази разлика, че сега централните медии го премълчават". Това каза журналистът Валери Найденов по повод разгарящия се в САЩ "Байдънгейт". Той посочи, че информацията може да се получи предимно от медиите, близки до републиканците - "Уолстрийт джърнъл" и "Фокс нюз".

Журналистът обясни, че става дума за записи, които разкриват договорки на сина на Джо Байдън - Хънтър с украински управляващи:

"Петро Порошенко (бившият президент на Украйна - бел.ред.) каза, че не са истински, но от кампанията на Джо Байдън казаха, че са редактирани, не казаха, че са фалшиви, следователно признават, че са истински".

Според Найденов "черешката на тортата" на тези записи е: "Порошенко казва, че прокурорът Шокин, когото принуждават да си подаде оставката, не е корумпиран, нямало данни да е корумпиран този човек. Въпреки това проявил разбиране и каза, че ще си подаде оставката. Според Байдън обаче той е поставил това условие срещу 1 млрд. долара банкова гаранция за Украйна, защото всички знаели, че Шокин е бил корумпиран и с такъв корумпиран прокурор те не могат да заслужат американската помощ".

Журналистът припомни, че заради целия този сюжет беше "целият цирк с историята на импийчмънта на Тръмп":

"Това хвърля странна светлина. За мен лично има нещо дълбока нередно в тази сделка на Байдън, но демократите са изправени пред дилема или Байдън, или никой, какво да правят - или загуба на изборите", коментира той в предаването “12+4“ по програма “Хоризонт“.  

По думите на Найденов зад този скандал с Байдън се крие нещо по-дълбоко и по-голямо:

"Става дума за няколко милиарда долара, които са отпускани за частна армия на един от олигарсите, и са минали по тази линия. Това го твърди близък до "Фокс нюз" коментатор. В същото време върви и друг скандал, който е свързан с разкритията на заговора срещу Тръмп по линия на Русия. Преди седмица главният прокурор свали обвиненията срещу ген. Майкъл Флин, който за кратко беше съветник по националната сигурност на Тръмп. Сега излязоха много разкрития, че Флин е бил умишлено натопен от екип около Обама и най-вероятно и от самия Обама (Барак Обама - президент на САЩ преди Доналд Тръмп - бел.ред.). Съвсем несправедливо е подведен, накиснат и натопен от ФБР. Това е също скандал, който многократно надхвърля "Уотъргейт".

Валери Найденов прогнозира, че тези скандали тепърва ще "гърмят":

"Скандалите ще ескалират и тепърва ще започнат разкритията, които ще завършат с криминални обвинения срещу някои от хората, които са работили в заговора срещу Тръмп".

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.