Уважаеми колеги журналисти от Актуално (www.actualno.com),

Видях на вашата заглавна страница в секциа Акценти статия озаглавена: "Демократична България до "Репортери без граници": Свободата на медиите е ключов приоритет за нас" - https://www.actualno.com/bulgaria/demokratichna-bylgarija-do-reporteri-bez-granici-svobodata-na-mediite-e-kluchov-prioritet-za-nas-news_1569472.html

Това тяхно твърдение противоречи на истината! А Истината е точно обратната - ДА България клеветят и цензурират журналисти, за да прикрият истината за Незаконната си Конференция!

Ето и подробностите:

На 2-ри март написах във Facebook Отворено писмо до журналистите и българските граждани, озаглавено: "Незаконна Конференция на "ДА, България", с лидер Христо Иванов и съпредседател на коалиция "Демократична България". В поста си тагнах и вашата медия Actualno с молба да го споделите. Както виждате, обърнах се към националните телевизии и радиа, както и към тaкa наречените наши медии, които твърдят, че са независими и отстояват свободата на словото - https://www.facebook.com/newsliberta/posts/1724682841046624

В отвореното писмо пише:

"Получих документи и видеоклип, които доказват по категоричен начин, че първата и единствена Национална Конференция на политическа партия "ДА, България" от 23-ти юни 2018 година е незаконно проведена, в нарушение на устава на партията, а подадените за конференцията документи в Софийски градски съд са с липсващи доказателства за регистрираните за участие в конференцията лица. Нарушения са извършени и от български магистрати - съдия и прокурор, които са одобрили документите, въпреки нарушенията на устава и липсата на доказателствените списъци с регистрираните за участие членове в конференцията - липсват имената на участващите в конференцията членове на партията..."

Забелязвам, че днес, вече 10 дни след този мой призив, за съжаление вашата медия не е препубликувала Отвореното ми писмо.

Бих желал да ви уведомя, че след като споделих публикацията в няколко групи, Иво Мирчев от ръководството на "Да, България" и кандидат-депутат от Демократична България от Бургас (спуснат от София парашутист!) започна да се обажда и пише на администратори и модератори на някои Facebook групи, с искане да свалят публикацията ми.

Бисер Русимов от ОЗБГ (Бургас), също е публикувал във своя профил видеото от Незаконната Конференция на "ДА,България", след което е получил заплахи да свали видеото от адвокатка на друг кандидат за народен представител на "Да, България" от Бургас, който носи звучния пракор "Дървото". Може да чуете неговия разказ от тук (2 минути): "Защо Бисер Русимов от ОЗБГ е получил ултиматум от член на ПП "Да, България"? - https://www.iskra.bg/zashto-biser-rusimov-ot-ozbg-e-poluchil-ultimatum-ot-chlen-na-pp-da-balgaria/

Нещата обаче не спряха до там, ами продължиха и то още по-мащабно. След като анонсирах, че ще публикувам и останалите документи от незаконната им Конференция, заинтересовани и вероятно материално мотивирани тролояве организираха атака срещу мен във Facebook. Вследствие на което на 5-ти март сутринта получих забрана за публикуване във Facebook за 30 дни - до края на изборите!!!

От друг профил успяхме да публикуваме пост във Facebook:

"ЦЕНЗУРА НА ИСТИНАТА: Журналистът Стоян Тончев от сайта Либерта е със ЗАБРАНА ЗА ПУБЛИКУВАНЕ във Facebook за 30 ДНИ ДО КРАЯ НА ИЗБОРИТЕ" - https://www.facebook.com/newsliberta/posts/1726936917487883

След разговор с човек от Facebook, намалиха забраната за публикуване на 7 дни и от днес тя отпадна.

Споделям всичко това с вас, за да разберете и осъзнаете, че тези хора говорят едно, а вършат точно обратното и определено свободата на медиите не е никакъв приоритет за тях!

Може би сте забелязали, че в предизборната си кампания, а и през изминалите 4 години, говорят колко е важно спазването на правото и закона, но от видеото и документите, които публикувах, се доказва по категоричен начин отново точно обратното - че всички те не спазват собствения си устав! Те провеждат незаконна конференция, въпреки липсата на задължителния кворум от минимум 500 участващи. От видеото е очевидно, че по време на конференцията въпросът с изискуемия кворум е нееднократно поставен на председателя на партията Христо Иванов, на членовете на Изпълнителния съвет Иво Мирчев, Антоанета Цонева, Надежда Йорданова, Атанас Славов, на членове на Националния съвет Антонина Душева и Боряна Мусева - председател на конференцията, и всички присъстващи членове на Контролната комисия, които са Национален и Контролен орган на партията и трябва да следят за спазването на устава! Всички тези многократни възражения не са взети под внимание от абсолютно никого, дори са игнорирани и не са включени в протокола.

Какво по-голямо доказателство от това, колеги журналисти, има, че Христо Иванов, партията "Да, България" и коалицията "Демократична България" говорят едно, а правят точно обратното?!

Не е ли Христо Иванов поредният популист, който заблуждава и манипулира обществото ни, че му пука за нас, а всъщност иска само да се добере до властта?

Не сме ли го гледали същия този театър през последните 30 години с различни "герои" и "спасители"?!

Не сме ли точно ние журналистите длъжни да информираме обективно обществото, когато разберем, че някой е измамник?!... Не сме ли точно ние журналистите тези, които трябва да се противопоставим и да посочим предателите между нас?!

С уважение,

Стоян Тончев 
/издател на сайта "Либерта"/

"Истината говорят само свободните!"

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.