"Kолкото е по-преяла властта, толкова е по-болна държавата и нацията"

От хиляди години обществата са отдавали честта за разпределяне на общите средства на най-умните, най-почтените и най-достойните. Същите са писали и законите. Бавно и полека високият пиедестал на Избраните беше превзет от хора, които вместо да се грижат за благоденствието на доверениците им, се погрижиха за собственото си с техните пари.

Прогнозите за 2030 г. са, че 1% от населението ще държат 2/3 от богатствата на света. На всяка територия ограбването на населението става по различен начин. Всяка власт си има собствен стил и ниво в този й "бизнес". Обикновено ги наричат "кризи". В банки, застрахователи, други браншове, преструктуриране на дългове, изчезване на информация. Например, при нас грабежът може да се опише като КТБ, плащане дълговете на кметовете с пари от Държавния бюджет/с нашите пари, преразпределение на "излишъка".

Напоследък се забелязва повишаване на "интелигентността" в грабежа. Вдигат цените на енергията за бизнеса, той е принуден да вдигне цените, т.е. пак нещастния данъкоплатец ще плати за напълването джоба на малцината неслучайни частни търговци на енергия, но...ще ви тръбят че е виновен Бизнесът.

Енергия, бюджет, вода, фондове... - лапа се на едри хапки отвсякъде. Не само тук, по целия свят е така. Но там папкат от уредени държави, а тук от умираща, чийто народ е полуизбягал.

Та, световни драми най-вероятно предстоят, под формата на сблъсъци, войни или пък обратното - тотално робство, например, чрез закончета, които ще ви отнемат имуществото без присъда за каквото и да било (в петък, в НС гласуваха едно такова). А ние най-вероятно ще гледаме и чакаме на опашката. Защото, колкото е по-преяла властта, толкова е по-болна държавата и нацията. А болните не могат да се борят. Те или се лекуват, или умират.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.