"Местните данъци в България са изключително ниски, както и данъчните оценки. Няма как с приходите от тях да се поддържа и развива инфраструктурата. Тя трябва да се финансира от имуществените данъци". Това каза пред Nova министърът на финансите Владислав Горанов.

Той не потвърди, че новоизбраните кметове на ГЕРБ ще наложат увеличение на данъците и таксите, но ги заплаши, че няма да им отпуска държавни помощи и заеми.

"Градоначалниците трябва да преценят каква политика да водят и да поемат своята отговорност. Ако решат да задържат ниски данъците и таксите, да бъдат така любезни да не се обръщат към правителството", допълни Горанов.

Припомяме, че Владислав Горанов живее в чуждо жилище, за което не плаща наем и данъци. По случая има образувана проверка за явния конфликт на интереси и ощетяването на фиска от Горанов, но прокуратурата протаква работата си по този казус и не намира за необходимо да информира обществото до къде е стигнало разследването.

Ето как Пламен Дарак коментира във Фейсбук изкаването на единствения министър на финансите в света, който е завършил счетоводната свишовска школа:

"Горанов бил казал, че ще вдигат определени данъци и такси. Не мога да повярвам. А когато Бочко непосредствено преди изборите обеща, че ще вдига определени заплати в бюджетната сфера, не ви ли текна, какво ни чака ? Той бащицата си се грижи за ония 400 хиляди калинки, които гласуват за него. И близко е до акъла, че за да осигури пари, трябва да вдигне данъците. Другите да го ... и си ходят за гъби. Но гъбарите не е лошо да изучат всички ядливи гъби, защото скоро освен да им служат за оправдание, може да им станат и основен източник за прехрана.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.