Идейният проект за благоустрояване на парк „Лермонтов“ в кв. Малко солено езеро в Поморие е разработен от местни инвеститори и е подарък за жителите и гостите на черноморския курортен град. В срок до 15 януари 2022 г. Община Поморие очаква вашите мнения, препоръки и становища на e-mail: [email protected], след което екипът от проектанти ще финализира окончателния вариант за благоустрояването на парка и остойностяването му.

Проектът на парка включва зони за почивка, както и за активно прекарване на времето, като:

  1. Зони за уелнес разходки – Общата дължина на алеите и пътеките за разходка е близо 1000 метра. Широчината на алеите е около 2 метра за комфортно предвижване, в това число и между насрещни двойки и родители с деца. Повече от 180 дървета и голямо количество на цъфтящи храсти и многообразни цветя и растения ще осигурят благоприятен микроклимат и чиста атмосфера. По цялото продължение на алеите са разположени удобни пейки за отдих.
  2. Зони за активна почивка – Проектът предполага високо-технологично, качествено и съвременно оборудвана спортна площадка с уреди за фитнес и спорт със специално гумено покритие за осигуряване на високо ниво на безопасност и ефикасност на тренировки по всяко време от денонощието.
  3. Зони за почивка и забавление за деца – Разнообразно и интересно оборудвана детска площадка с пързалки, люлки, пясъчник за деца и др. , които също така са със специално покритие от плочки с гумени трохи за осигуряване на високо ниво на безопасност за деца. До детската площадка е разположена ротонда-беседка за почивка и комфортно общуване за родители, които едновременно могат да наблюдават своите деца.
  4. Зона “Ботаническа градина” – Интересно организирана под форма на цвете голяма площадка с разнообразни цветни лехи от повече от 36 вида цъфтящи красиви растения, съобразени с климатичните ни условия. В тази зона също така е разположено мини “ езеро” с остров и скулптурна композиция в центъра. Към острова водят два романтични моста.
  5. Зони за семейна почивка или срещи с приятели – В парка ще се разполагат 5 ротонди-беседки – художествено оформени архитектурни форми с големи кръгли маси и пейки, всяка от които може комфортно да събере компания от повече от 12 човека за активно общуване, настолни игри и т.н.

До парка може да се стигне чрез един от 8-те красиво оформени входа, което изключва необходимостта да се заобикаля половината парк, за да се влезе вътре или да се излезе навън.

Освен това паркът ще бъде снабден с голямо количество улични фенери, за да осигури комфортно вечерно и даже нощно прекарване на време.

Също така проектът включва и романтично декоративно осветление отдолу нагоре на алпинариумите, цветните лехи и други растения.

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.