Приятели, в началото на миналата година (февруари 2020 г.) бях измамен от полицейски служители на Районно полицейско управление в Поморие да изляза от дома си и да отида с тях в участъка, за да разпознавам лица, които са ме следели. В РПУ-Поморие бях посрещнат от служители на ОДМВР-Бургас (Криминална полиция) и шефа на РПУ-Несебър Кирязов. Насила ме заведоха в Психиатричната клиника в Бургас, където принудително бях настанен без да има повод за това. След по-малко от 24 часа, които прекарах в изолатор под видео наблюдение, бях освободен. Психолози и психиатри, с които разговарях и пред които решавах различни тестове, стигнаха до единодушното заключение, че съм разумен, контактен, отзивчив, добронамерен...

Адът не свършва до тук!

Може да бъде изображение с текст, който гласи 'министерство на вътрешните работи областна дирекция на MBP бургас районно управление поморие 8200 гр. поморие, ул. княз борис 0596/2 MBP призовка ЗРявяване качеството свидетел досъдебно 3M 42/2020 год., описа гражданинът стоян илиев тончев призоваваце поморие, призовава сградата apy разследващ динко чалъков, поморие ул. солнардд княз борис извършване №o 98, кабинет следните действияпо разпит качеството свидетел неявяване обвиняем уважителни причини, следва принудително довеждане. свидетел без уважителни причини довежда принудително, триста лева разследващ разписка връчена призовка призованото получило присъствието трите адрес лицето, призовката. присъс връчител: отказа /невъзможността/ на подпише 320 3M 42/2020 год тоянтончев р.п. д.чальков присъствал: -.'От тогава досега съм подложен на непрестанни институционални репресии от полиция и прокуратура, които неистово желаят да ми бъде направена втора психиатрична експертиза, защото не харесват първата, в която пише, че съм психически здрав. Полицейски служители тормозят майка ми, която е пенсионерка, и възрастната ми баба, която е на 89 години и с група инвалидност, като звънят посред нощ, след 20.00 ч. на вратата на дома ми и искат да им бъде отворено. Пропускам факта, че това се е случвало и в 8.00 ч. сутринта, като по вратата се блъска и се крещи "Полиция!", все едно съм престъпник.

Биволъ: "Съветът на Европа реагира срещу репресиите на полиция и прокуратура над журналиста на Биволъ Стоян Тончев"
Не, аз не съм престъпник, а съм журналист, който обича да говори, да пише и да търси истината!

Миналата събота се наложи да изляза от България по работа. На границата бях спрян. Служител на "Митници", който беше изключително любезен и добронамерен, както и неговите колеги и началникът им, ми съобщи, че в системата има забрана от МВР да напускам България, както и че съм обявен за издирване. Въпреки това, те ме увериха, че ще ме пуснат да изляза от България, единствено ще изкачам да ми бъде връчена призовка от МВР.

Към участието ми в предаването "Балотаж" по тв "Евроком" - от ТУК.

Получих призовката, като тя гласи да се явя в РПУ-Поморие на разпит по досъдебно производство на 4 март от 11:00 ч.!

В тази връзка каня всички смели българи и журналисти да ме подкрепят на 4 март в Поморие пред полицейското управление! Аз ще бъда там в 10:45 ч.!

Искрено Ваш,
Стоян Тончев

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.