Органите на реда не позволиха провеждането на два протеста – пред президентството и парламента срещу мерките на правителството, свързани с извънредното положение. Сред инициаторите на протеста беше лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов. До безредици не се стигна. Граждани бяха отведени с полицейски джип, защото отказаха да покажат лични документи. Други пък бяха спирани и предупреждавани, че трябва да носят маска на улицата.

Няколко симпатизанти на партията на Костадинов изразиха недоволството си срещу въведеното извънредно положение на площада пред Народното събрание в столицата.
Според Закона за извънредното положение масовото струпване на хора - както е на протестите, е забранено, затова протестиращите бяха помолени да се разотидат доброволно, съобщава "Канал 3"

Полицейското присъствие е масирано, стигна се и до арести на няколко от протестиращите. Опит за протест имаше и пред президентството, но малкото хора набързо бяха отпращани. Полицаи имаше и по градинките, които стриктно следяха да не се струпват хора.

Около 50 души протестираха пред сградата на Община Варна, съобщава репортер на Радио Варна.

За причина не недоволстото те изтъкват желанието за достъп до Морската градина и информираност за мерките, които се преприемат в извънредното положение. Гражданите издигнаха плакати с надписи: "Оставка" и "Искаме си слънцето, Морската градина, плажа".

Полицаите, които охраняваха протеста, проверяваха личните карти на присъстващите и ги предупреждаваха да спазват дистанция. Органите на реда написаха няколко акта за неносене на маски на някои от протестиращите.

"В България няма пандемия. Хората остават на улицата заради неадекватните мерки и пълната изолация, а коронавирусът не е по-тежък от всеки грип". Това бяха основните тези на протестиращите, които се събраха пред сградата на Общината във Варна.

Част от тях са останали без работа и не могат да се справят. Други подозират световен заговор и подкрепят мнението на д-р Атанас Мангъров за стадния имунитет.

"Дали сме тук или в Морската градина няма никакво значение. Смятаме, че това, което се случва в момента, не е правилно. Според мен е скандално да отидеш на спортна площадка и да се притесняваш, че ще ти лепнат глоба", обобщиха част от събралите се варненци:

 

 

 

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.