"Мисля, че ако има "Лъжа на годината", то тя е тази на Лена Бориславова", убеден е Георги Кадиев, който коментира така исканoто на "Булгаргаз" от КЕВР увеличение на цената на газа с 54%.

Ето какво разяснява той:

За юли цената у нас скочи с 32%, за август предварителното заявление на "Булгаргаз" е скок с още 54%, а финално ще е много повече, защото тези дни на борсата расте с по 10% всеки ден и от петък, когато Булгаргаз са внесли своето предложение до днес цената на газа на борсата TTF се е качила от 159.25 евро/мвтч на 205.99 евро/мвтч., което е ръст с 29.35% за има-няма 3 работни дни.
Някой ден, някой у нас ще бъде съден за тази престъпна глупост с руския газ и посредниците, изцяло в полза на чужди политически интереси и изцяло във вреда на българския народ.

Цената на природния газ да се повиши с 54 % и през август да се продава за близо 287 лева без такси и налози. Това е предложението на "Булгаргаз", изпратено до КЕВР. 

Заявлението на газовата компания е от края на миналата седмица, но е качено със закъснение на сайта на Комисията за енергийно и водно регулиране, която остана без председател след решение на Конституционния съд. 

В тази ситуация не е ясно как и кога регулаторът ще провери заявлението на "Булгаргаз" и ще утвърди новата цена на газа за следващия месец.

Припомняме, че на 15 май Лена Бориславова, шеф на кабинета на премиера (вече в оставка) Кирил Петков, но реалният министър-председател "в сянка", заяви: "България ще получава газ на 4 пъти по-ниска цена от европейската борса".

"В бъдещите доставки на газ няма да има посредници. Цената ще бъде по-ниска от тази на „Газпром“, а когато започнем да получаваме в пълните количества азерския газ от юли нататък и доставките от другите страни, тогава цената на синьото гориво ще стане четири пъти по-ниска цена, отколкото е на европейската борса“, допълни Лена Бориславова и поясни:

"Най-важното постижение от посещението на премиера Кирил Петков в САЩ е, че българската държава успя да договори по-ниски цени за доставки на природен  газ. България затвърди своето място на международната сцена като държава, която може да отстоява собствените си интереси, може да договаря с различни партньори, така че да постига най-ниски цени за природния газ и да постига устойчивост на доставките".

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.