Петър Кърджилов беше арестуван за 72 часа от татуирани и брадясали униформени
Здравейте драги приятели, свободни граждани, колеги комуникатори и журналисти!
Споделям с вас най-напред снимки на следите от полицейското насилие към мен при ареста ми в петък и удара с бастуна (третата снимка на рамото ми). В полицейския бус получих също десетки силни плесници по гърба и врата, както и удари с коляно в слабините, от които няма следи. Ударите от задържалите ме продължиха и в Първо районно, преди да дойде адвоката ми, като тяхна колежка по-възрастна полицайка подстрекаваше младите да ме бият още. Няма да говоря за обидите и психическия тормоз. Държаха ме без вода и тоалетна, за да не се чисти алкохола, който така и не откриха. Дадох доброволно кръв и урина за изследване във ВМА същия ден, преди да ме закарат в ареста.
Иначе, повечето полицаи и надзиратели ни подкрепят и им се иска да бъдат на протеста, но не могат, защото веднага ще ги уволнят.
Продължавайте протеста и блокадите!

Това написа във Фейсбук арестуваният след провокация от баба-герберастка Петър Кърджилов, който беше ударен от нея с бастун.

Ето какво още разказа той за случилото се след ареста пред "Фрог нюз":

"За това, през което преминах, мога да кажа, че съм сравнително добре. Няма да скрия - налагаха ме в буса, така че да не оставят следи.  Имаше задвратници.  И плесници също имаше. Удряха ме с колена в корема. В първо районно продължи това нещо. Настоявах дълго време за адвокат, вода и  тоалетна. Поне час не ми се даде нищо. Чак  след като дойде адвокатът  ми Александър Кашъмов, получих това. Дадох кръвна проба и урина за изследване още в петък, но  днес на делото нямаше резултат от тези проби за алкохол, което е странно.

Не бях пил. Бяхме пили малко бира вечерта четвъртък срещу петък.  Около 1 часа си легнах в палатката и бях събуден от виковете на жената. Тя бе и предния ден на кръстовището,  псуваше и обиждаше протестиращите, но полицията не се намеси. В петък се повтори същото.

Разследващият полицай се държа нормално с мен. В ареста надзирателите се държаха също добре.  Някои от тях ми споделиха в личен разговор, че подкрепят протестите и и съжаляват, че не могат да участват, защото ще ги уволнят. 

Мисля, че гешевтурата ми наложи задържане за 72 часа, защото скочих срещу премиера Бойко  Борисов, както и защото повече от 2 години защитавам Десислава Иванчева и Биляна Петрова. Убеден съм, че това е изиграло роля, за да ме оставят неоснователно в ареста за 72 часа. Видяхте днес съдът как се произнесе-каза, че не съм извършил престъпление.

Виждате, че мафиотското статукво прави всичко възможно, за да провокира-бе запалена палатка на „Орлов мост“, блокираха буса на майките с деца. Условията в ареста не са се променили от времето, когато Иванчева и Петрова сигнализираха за тях. Единствено може би има промяна към добро  в отношението на надзирателите и качеството на храната.

Моят призив към хората е да продължат да  протестират. Нека  да отложат отпуските си и ваканциите, защото сме в ситуация , в която решаваме бъдещето си заедно."

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.