Три години след като Пеевски официализира собствеността си в „Булгартабак“, 80% от мощностите на холдинга вече са закрити. Корпулентният депутат не е „записал“ нито един работен ден в народното събрание, но е отговорен за закриването на над 1400 работни места в заводите на “Булгартабак“ в София и Благоевград. Схемата е класическа – приватизираш, източваш, експлоатираш, ограбваш, убиваш и закриваш.

Тютюневият холдинг бе продаден от първото правителство на Бойко Борисов през 2011г. след непрозрачна и непазарна процедура. Предприятието е структуроопределящо и с монополно положение на пазара за продажба на цигари и с дял при изкупуването на тютюна от производителите, като така осигурява и контрол върху една немалка част от населението живеещо в регионите разчитащи на този поминък. Още по време на сделката възникнаха съмнения, че Борисов продава „Булгартабак“ на Пеевски и на… себе си, а финансирането е осигурено от Цветан Василев. ю

Шефа на Агенцията за приватизация по времето, когато е реализирана сделката, Емил Караиванов, сега е министър на икономиката на Пеевски в третото правителство на Бойко Борисов, а „Булгартабак“ е полужив труп. Марките, техниката и оборудването са разпродадени, а хората са на улицата. Загубите за държавата са за стотици милиони, хиляди човешки съдби са съсипани, а Пеевски и Борисов продължават да управляват и ограбват държавата.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.