Областният управител проф. Мария Нейкова прие в кабинета си Н. Пр. посланика на Федерална република Германия Кристоф Айххорн. Това е първо посещение на посланика в региона.

Областният управител презентира България и бургаска област в областта на туризма, балнеологията и образованието. „Много ще се радвам нашата среща да бъде подплатена с решение как да реализираме бъдещо сътрудничество между област Бургас и област в Германия“, заяви проф. Нейкова и допълни, че до сега бургаска област няма сключен договор за сътрудничество в каквато и да е насока. Н. Пр. Кристоф Айххорн с готовност прие идеята и двете страни се договориха екип на областния управите да подготви рамково споразумение с конкретни насоки за сътрудничество със сходен регион в Германия, като за самото сътрудничество лично посланикът ще сътрудничи, за да стане реалност.

Областният управител проф. Нейкова информира чуждестранните си гости с решението си да осигури розови масиви от казанлъшката долина, които ще бъдат засадени на територията на бургаското летище през септември тази година: „Тези розови масиви ще бъдат подарък от мен като областен управител, от кмета на Община Бургас Димитър Николов и от кмета на Община Казанлък Галина Стоянова. Така ще пренесем кътче от розовата долина и в Бургас“.

По време на срещата темите надхвърлиха границите на бургаска област и страната.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.