С наближаването на местните избори в Поморие, пътят към кметското място става все по-интересен и колоритен

След публикацията "Минимум четирима ще се борят в Поморие за кметския стол на "Солна" 5", от БСП-Поморие се свързаха с Liberta.bg. За нашата медия обясниха, че са провели един разговор с Христо Благоев, като вероятна кандидатура издигната от социалистите, но това е прекалено далеч от 100%-ово категорично решение. По същия начин преговори са водени и с други лица. Пред "столетницата" в Поморие стоят 3 варианта - да подкрепят кандидат на инициативен комитет, да издигнат свой или да имат обща номинация, след коалиция с други политически сили.

 Liberta.bg научи, че много сериозни бизнесмени на национално ниво дават безусловна заявка - амбицирани са да лобират и да работят интензивно за смяна на управлението в Поморие. Те са разгневени от поети, но неизпълнени ангажименти към тях от сегашната власт на местно ниво и ще настояват за смяна на фигурата.

През изминалата седмица до медията ни достигна и изключително смущаваща информация, свързана с отправена смъртна заплаха към официално лице на Поморие. Случаят се разследва от полицаи под запазване на пълна дискретност, по молба на засегнатото лице. Не се знае дали е образувано досъдебно производство и дали разследването е заведено по надлежния ред.
Заплахата се изразява в писмо до домашен адрес, в което се обявява предстояща кончина.

Изключително комплицитна е ситуацията при ДПС. "Движението за права и свободи" на д-р Ахмед Доган в община Поморие принципно не издига кандидат за кмет, а подкрепя кандидатура на друга партия. Два мандата това беше Иван Алексиев от партия ГЕРБ. Liberta.bg узна, че в ДПС се обсъжда на местните избори в Поморие да участват не само с общинска листа, но и с кандидат за кмет. При всяко едно положение това променя позициите на шахматната дъска, по този начин ДПС ще направи разбор на електората си и ще вдигне многократно своята цена.

Промените в ГЕРБ продължават. Знакови лица от управляващата партия в столичния общински съвет няма да участват в предстоящата надпревара. Това са Орлин Алексиев и Орлин Илиев. Те са аут от общинската листа на ГЕРБ за следващия мандат на СОС. Все още не е известно дали Йорданка Фандъкова ще бъде кандидатът на ГЕРБ за Столична община, тък като тя е изразила нежелание за участие в изборите.

Определно разместванията в ГЕРБ са на дневен ред - от Север на Запад, а като нищо могат да стигнат и до морето при наличните обстоятелства и заявката на председателя на ГЕРБ да се отърси от кадрите на Цветан Цветанов по места.

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.