Преди два дни пуснах обръщение на шведския премиер Стефан Льовен на стената си във фейсбук с български субтитри. Целта ми бе да покажа потресаващата разлика в начина, по който говорят министър-председателите на Швеция и България.

Сега в профила на г-н Бойко Борисов виждам негово обръщение към българите, което хем не ми звучи като написано от него, хем много ми напомни на нещо познато. Изгледах отново видеото от Швеция и с учудване установявам, че цели пасажи от речта на г-н Льовен е копирана в речта на Борисов.

У нас често обичаме да цитираме “Шведския модел”. Борисов обаче е разбрал това буквално. В изложението му има директни цитати от словото на премиера на Швеция. Шехерезада явно се е престарала.

Ивайло Мирчев

Преди дни Ивайло Мирчев постна обръщение на шведския премиер със следния коментар: "Това е обръщение на премиера на Швеция Стефан Льовен към гражданите на страната по повод COVID кризата. Изгледайте го и сравнете с това, което чуваме от "това, което имаме като премиер" в България.

P.S. Целта на видеото не е да се сравняваме с Швеция по брой заразени, жертви, модели и т.н., а само начина на говорене и отношение на управляващите към гражданите."

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.