Трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с копойски методи. Скандалите, кризите, разкритията за корупция, растящото недоволство ежедневно разголват управленското безсилие и зависимости на премиера, заяви днес държавният глава Румен Радев пред журналисти.

Премиерът използва службите за свои политически цели – на прокуратурата указва кого да „размаже“, дори полицията е ангажирана и впрегната да респектира несъгласните българи. Затова трябва да отстояваме правата си и да не допускаме България да се управлява с копойски методи.

Това заяви президентът Румен Радев в отговор на журналистически въпрос за коментарите на министър-председателя, че няма нищо общо с подслушването на държавния глава, при което са били използвани специални разузнавателни средства.

Бойко Борисов се опитва, както прави винаги, да прехвърли отговорността за подслушването на друг и ако може да скрие и този скандал в „зайчарника“, в който вече не остана място от скандали, заяви държавният глава и допълни, че е в безсилието си министър-председателят атакува и неговото семейство.

По думите на Румен Радев, „скандалите, кризите, разкритията за гранд корупция, растящото недоволство ежедневно разголват управленското безсилие и зависимости“ на премиера. Президентът заяви, че въпреки 20-годишния престой във властта, методите на министър-председателя издават битието му от началото на прехода.

„И ако някой трябва да се страхува от оставането на власт, това е самият господин Борисов“, допълни президентът.

Драмата на министър-председателя е, че осъзнава факта, че този път номерът с „пречистване“ чрез подаване на оставка най-вероятно няма да мине, посочи президентът и допълни, че  служебен кабинет е не по-малко „опасен“ за премиера от ежедневната деградация на управлението му.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.