БОРИСОВ И КАРАКАЧАНОВ АДВОКАТСТВАТ НА ЕРДОГАН! БЪЛГАРИЯ Е ЧЛЕН НА ЕС И НАТО ИЛИ Е ОСМАНСКИ ВИЛАЕТ? БОРИСОВ Е ЕВРОПЕЙСКИ ПРЕМИЕР ИЛИ ТУРСКИ ВАЛИЯ? КАРАКАЧАНОВ Е БЪЛГАРСКИ ВОЕНЕН МИНИСТЪР ИЛИ ТУРСКИ ПАША?, пита във FACEBOOK Велизар Енчев, доктор по международно право

Ето какво още обяснява той:

Премиерът Борисов заяви, че ще настоява пред Брюксел да спре с непрестанните нападки към Турция. Брюксел е далеч, а турската граница е близо, заяви Борисов…
Това е потресаващо откровение на европейски премиер, което е без прецедент. Затова ли влязохме в НАТО, затова ли станахме член на ЕС? За да разчитаме за териториалната си цялост не на европейците и американците, а на ислямиста Ердоган?

Нима на Борисов не е ясно, че за малка държава като България, която е и външна граница на Евросъюза, при външна агресия имаме само една сигурна защита – международното право!

Щом премиерът ни доброволно се отказва от съюзническите ангажименти на НАТО, от солидарността на ЕС и най-вече от международното право, осъждащо всяко външно посегателство срещу териториалната цялост на държавите, нека тогава напусне НАТО и ЕС и стане турски валия, а България – турски вилает.
Към капитулантската позиция на Борисов днес се присъедини и военният министър. Този, който допреди две години оправдаваше членството ни в НАТО и четирите американски бази със заплахата от Турция, вече се прероди в адвокат на Ердоган. Но какво да очакваме от лидера на ВМРО, който изтъргува историята ни с македонистите? Той македонски език и нация призна, та един Ердоган ли няма да обслужи.

На премиера и военния министър трябва да припомним: България е пълноправен член на НАТО и ЕС, а като член на ООН е длъжна да спазва нейния устав и принципите на международното право. Които императивно повеляват: Държавните граници са ненарушими, военни операции на територията на чужда държава могат да станат само с валидна резолюция на ООН!
Нито Съветът за сигурност, нито Генералната асамблея на ООН са упълномощавали Ердоган да нахлува в Сирия и избива кюрдите? Същите тези кюрди, без които Ислямска държава никога нямаше да бъде победена!

Ако утре Турция влезе в Родопите, окупира Кърджали и създаде буферна зона за нейното малцинство, от кого тогава ще чакаме помощ: От НАТО, ЕС и ООН или от Анкара?

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.