Лаура Кьовеши ще бъде първият Главен прокурор на Европейския съюз. Това стана ясно от телефонен разговор между президентите на Франция и Румъния. Макрон е заявил в него пред Йоханис, че ще изтегли кандидатурата на Жан-Франсоа Бонер и ще подкрепи кандидатурата на Кьовеши

След тази новина премиерът на България и председател на управляващата партия ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че и той ще подкрепи кандидатурата на румънката Лаура Кьовеши за поста европейски главен прокурор.

Председателят на опозиционната партия БСП Корнелия Нинова не му остана длъжна и побърза да го захапе.

Ето какво написа тя на профила си във фейсбук:

"Страх лозе пази, но е късно за пазача. Борисов обявил, че ще подкрепи г-жа Кьовеши за главен европейски прокурор. Изчаквал бил ЕНП да има обща позиция. Тази седмица му зададох въпрос в парламента - ще я подкрепи ли. Не дойде да ми отговори, защото не било от неговата компетентност. Чудя се да се смея ли, да плача ли? Когато имаше двама кандидати, Борисов не подкрепяше Кьовеши. Даже ме пращаше в Румъния да видя какви бели е направила. Сега, когато тя остана единствен кандидат - тича пред вятъра. Късно ви е за смяна на позицията,г-н премиер. Време ви е за притеснения. Изразявам личното си мнение - подкрепях я и преди, и сега. Отнесох много критика за тази позиция и от свои, и от други, но продължавам да мисля, че тя може да бъде носител на справедливост за европейските граждани. Желая й успех!"

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.