Сайтът за разследваща журналистика Биволъ, съвместно с ГД БОЕЦ, се намират в ареал от строителната площадка на българската част на "Турски поток". От там те в момента предават на живо как е организирана работата по проекта и разкриват, че фирмите, които работят по изграждането на газопровода, са руски, а съответно служителите им - рускоговорящи. Това по всякакъв начин компрометира Бойко Борисов и изобличава лъжите му пред САЩ, а именно - че проектът е български и няма зависимости от Русия.
Припомняме, че преди няколко дни в България заместникът по енергийни въпроси на държавния секретар на САЩ Майк Помпео заяви, че за тях "Балкански поток" е "Турски поток", независимо как е наричан в страната ни, и е с наложени санкции.

Изглежда е много лесно да си на власт в България и да изтребваш българския народ...От САЩ купуваш нови осем F-16 с държавни пари, на Русия и Турция им строиш "Турски поток" с парите на българските данъкоплатци и плащаш на руски фирми за труда, а на евровампирите от Брюксел им отчисляваш от еврофондовете в чекмеджето.

Ето какво съобщава БОЕЦ:

"БОЕЦ и Биволъ на строежа на „Турски поток”! Три милиарда лева от нашите джобове потъват непрозрачно в руски фирми! Така Борисов плаща дълговете на Пеевски и своето оцеляване във властта. Това е един от най-големите грабежи през последното десетилетие олицетворяващо слугинажа на Борисов към Путин и Ердоган, който превръща всички нас и цялата държава в заложници на неговите зависимости!
На обекта няма нито един българин, няма строителен надзор, няма контрол, няма екологична оценка! Десетки милиони всеки ден се източват през „тръбата”, а за нас остава само да плащаме сметката за поредният корупционен проект!
Вижте и чуйте истината!
Оставка, съд и затвор за националните предатели!"

Биволъ:

"Работниците на обекта са граждани на Руската федерация, Република Беларус и Украйна. Техниката на обекта е от Турция, Румъния и Сърбия."

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.