Най-високият държавен пост в парламентарната република България никога не е бил принизяван в такава степен до ниското клозетно ниво на общуване, както сега от Цвета Караянчева. Не може да бъде пропуснато профанизирането от ГЕРБ на институцията парламент, в лицето на излъчената за "първа сред равните" комсомолска секретарка Цецка Цачева, или пък в образа на небалансирания и интелектуално ограбен Димитър Главчев, но безспорно Цвета Караянчева - простата кърджалийска п*тка, както я нарича партийният й патрон и позорен премиер на България Бойко Борисов, е еманацията на ерозиралия парламентаризън и връх на идиотизма.

Категорично Цвета Караянчева от село Болярово, известна сред сънародниците си с абревиатурата ПКП (проста кърджалийска п*тка), спокойно би оглавила  класацията за "Най-прост депутат на ГЕРБ". Тя не разбра кое и как да си (го) сложи - "отпредЕ" или "отзадЕ", обяснявайки метода на законотворчество. Изяви се и като корифей на географията, преначертавяйки световната карта с изпращането на Пекин във Виетнам. Впрочем, тя се още не е научила, че Пекин е столица на Китай. И така, изцепките на Караянчева, поради откровената простотия, ниска обща култура и езикова неграмотност, са неизчерпателни по размер и хронология, защото с всеки изминал ден от присъствието й в парламента се увеличават. Страшното е, че тези изцепки вече придобиват други измерения и застрашават здравето и живота на българските граждани.

Първи е случаят с катастрофата с кола на НСО, след пиянски среднощен запой, на който Караянчева е била гост. Тогава тя загази до такава степен (някои говорят, че си е изгубила и долното бельо), че се наложи Борисов да й изпраща вертолет, за да бъде скрита от медиите.
Вторият покъртителен инцидент е от вчера, когато председателят на парламента Цвета Караянчева насъска гардовете от НСО да блъскат и душат мирни протестиращи, сред които майки и деца с увреждания.

Днес цяла България иска оставката на простата кърджалийска п*тка от Болярово. Тя се е самозабравила до такава степен, включително пропускайки, че е подсъдима и не само незаконосъобразно забрани достъп на граждани до откритите заседания на парламентарните комисии, но и не допусна момче с детска церебрална пареза да ползва тоалетната на Партийния дом.

Президентът Румен Радев осъди действията срещу мирните протестиращи, като подчерта, че НСО са действали по заповед на Караянчева.
Отровното трио и протестиращи български граждани, искащи оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев, като суверен от когото по конституция произтича властта, заповядаха подсъдимата ПКП от Болярово да напусне председателското място в Българския парламент. Изправисе.бг и Мая Манолова призоваха Караянчева да подаде оставката си. Парламентарната група на БСП също поиска оставката на ПКП, а ДПС обявиха, че започват парламентарна процедура и консултации за остраняването й, макар и по други причини.

От "Инициатива правосъдие за всеки" пишат:

 "Вместо да се срещне с протестиращите и да ги допусне до комисия, председателят на НС даде извънреден брифинг, в резултат на който представители на суверена бяха извлачени и буквално изхвърлени от сградата на НС, докато упражняват конституционно гарантираното си право на мирен протест. Вместо заявената от Цвета Караянчева готовност за диалог, се стигна до това суверенът да бъде третиран като отпадък. Докато депутатите приеха поредните промени в ИК на фона на безпрецедентни протести, неосигуряването на елементарни хигиенни нужди на лице в неравностойно положение и грубото нарушаване на правото на мирен протест, за пореден път осветлиха пълната несъстоятелност на тази власт! Всички депутати спешно трябва да прочетат "Приказка за стълбата", защото много скоро ще тръгнат обратно по нея надолу. Оставка, незабавно!"

ПКП е проста и нагла и продължава да дерибейства от най-високия пост в държавата, радвайки се на голяма заплата, автомобил, шофьор и държавна охрана, осигурени й от онези, които тя заповядва да бъдат бити - българските граждани. И дори не си дава сметка, че с много леки козметични законодателни промени може да бъде моментално лишена от гардовете на НСО, след като напусне парламента. А това време наближава.

Борисов, разкарай простата си п*тка от председателското място в парламента! Времето ви изтича! Обратното броене е започнало, а то включва и съд, и затвор!

 

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.