С пост във Фейсбук - снимка и коментар към нея, бившият служебен министър на Румен Радев съобщи, че е входирал ново искане в Конституционния съд, с което отново настоява да бъде изслушан по казуса с двойното му гражданство.

"Днес внесох в Конституционния съд ново искане да бъда изслушан или поне да ми се даде шанс за защита чрез писмено становище. Силно се надявам, че с действията си Конституционният съд няма да допусне погазване на правото ми на защита в разрез с нормите на самата Конституция!" - написа в профила си Петков.

Припомняме, че Конституционният съд (КС) вече веднъж отхвърли като неоснователно искането на Кирил Петков да бъде изслушан по делото за указа на президента Румен Радев за назначаването му за министър на икономиката в първото служебно правителство тази година. Заедно с това КС отхвърли и искането му за събиране на други доказателства – становище от експерт от Международно публично право.

Очаква се утре Конституционният съд да каже противоречи ли на основния закон указът на президента Радев, с който назначи Кирил Петков за икономически министър в първото правителство с премиер Стефан Янев.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.