Този път БКП-то твърдо е решило, на всяка цена, да си вземе обратно БСП. Това със сигурност се разбира и от проведения пленум на левицата, откъдето Корнелия Нинова изгони гардовете на Георги Гергов. И предстои това окончателно да се официализира и финализира на конгреса.

Операцията "БКП си взима БСП" е под прякото ръководство на Ахмед Доган, а Георги Гергов я провежда, като с милионите от "Дупката", които Борисов му хариза, пазари делегати на килограм. Доган е решил да даде БСП на преките наследници на БКП - на Станишев и Моника, на Пирински и дъщеря му, на Антон Кутев и дъщеря му (която викаше: "Комунизмът е като СПИН и се предава по наследство), на Велислава Дърева (слугинята на Луканов), на Жаблянов и любовни...

Старите генерали оттеглиха Калоян Паргов, който усилено се рекламира, без да знае защо. Първоначалният замисъл той да оглави БСП се провали, а и вече Доган си е избрал за нов председател на БСП (на мястото на Корнелия Нинова) не него, а Жаблянов или Кирил Добрев. Целта е ясна  - смърт за опозицията и широка коалиция "ГЕРБ-ДПС-БСП-СДС (барабар с "Да, България", които сега се съюзяват).

На пленума на БСП, естествено, Корнелия Нинов и екипът й са били бламирани, като от БКП (вътрешната опозиция в БСП) са гласували, че БСП е загубила изборите, защото, забележете, прекалила с борбата срещу корупцията.

И така, вътрешно и външноопозиционните фракции се съюзяват, за да оцелеят старите муцуни от всички партии. И най-вече - да могат на спокойствие да си харчат краденото.

През следващата година (а защо не още в края на лятото) се очаква появата на нови лица на политическия небосклон. Слави Трифонов и Мая Манолова са първите абонати за патерици на статуквото, които ще трябва да ни предложат някаква "лява партия", конкурирайки я с БСП. Нищо, че отдавна са се поизмачкали, но ще ги прегладят. Колко му е?!

А за нас, мили българи, ще има бой. Докато сме живи ще ни бият и ще ни ограбват. Е, не се изпотявайте, пердахът няма да е за всички. Само за тия, които се инатят, могат да мислят и обичат да приказват, развалят плановете на кукловодите, не искат да се примирят и не си обявяват цената. Защото някои неща са безценни - като честта и достойнството, и не са за продан.

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.