В предаването "Актуално от деня" водещият  Велизар Енчев коментира провеждането на изборите за кметовете и общински съветници в няколко общини, като акцентира върху информация, която е получил за купуване на цигански гласове в Поморие. Голям интерес предизвика видео с кандидата за кмет на Благоевград от ГЕРБ. На него Атанас Камбитов друса гюбек в питейно нощно заведение, видимо почерпен - с пура в уста, каубойска шапка на главата и залепена петдесетолевка на челото. В дъното на заведенето се прокрадва изгоненият от ГЕРБ Цветан Цветанов. Бяха показани и кадри от Пловдив. Там кандидатът за кмет на ГЕРБ е посрещнат като цигански барон на ромско пиршество.

Гост в студиото беше съдия Румяна Ченалова. Тя направи дисекция на личността и експертизата на избрания от политическия орган ВСС за главен прокурор - Иван Гешев. Според нея процедурата е законово опорочена и президентът Румен Радев трябва да проучи всички обстоятелства и да обмисли добре своето решение, като упражни предоставените му от Конституцията правомощия - обръщения, сезиране на Конституционния съд о др.
Съдия Ченалова е на мнение, че на местните избори е нанесен огромен електорален удар на управляващата партия ГЕРБ и пипалата на Октопода започват да се откъсват. Почти в цялата страна управляващата партия ГЕРБ е на балотаж.
Ченалова коментира и позицията на кандидата за кмет на София Мая Манолова, която се обяви против назначаването на Иван Гешев за главен прокурор на Република България.

Темите в предаването:
Тайното оръжие на ГЕРБ вече е явно: Ромският вот дава доживотна власт!
Ще стане ли Гешев главен прокурор?

Оставете коментар

Plain text

  • Не са разрешени HTML тагове.
  • Адресите на уеб-страници и имейл адресите автоматично се конвертират в хипервръзки.
  • Линиите и параграфите се прекъсват автоматично.